Türkiye’ye müttefik olarak ihtiyacımız var

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye müttefik olarak ihtiyacımız var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 13:44

Bu ay Avrupa Parlamentosu Başkanı görevini bırakacak olan Martin Schulz, AB üyelerini reformları engellemek ve Avrupa projesini tehlikeye sokmakla eleştirdi. Schulz, “Müttefik olarak Türkiye’ye ihtiyacımız var” dedi.

Haberin Devamı

YİRMİ üç yıldır Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda görev yapan Sosyal Demokrat politikacı Martin Schulz, AB’nin durumuyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Avrupa Parlamentosu’nda 28 ülkeden, 300 farklı siyasi partiden 751 milletvekilinin görev yaptığını, parlamentonun eşsiz bir çok kültürlülüğün aynası olduğunu vurgulayan Schulz, ancak Avrupa projesinin tehlikede olduğu uyarısında bulundu. Alman Süddeutsche Gazetesinin sorularını yanıtlayan Martin Schulz şöyle dedi:
“Kohl ve Mitterand kuşağı Brüksel’e gelirken, ‘Güçlü bir Avrupa ülkelerimizin çıkarına diyordu. Orban kuşağı ise ‘Ülkemizin çıkarlarını Avrupa’ya karşı savunmak zorundayız’ diyor. Sanki Brüksel onlara saldırıyormuş gibi. Ulusal devletler giderek Brüksel’e daha fazla yetki devretti. Ama birçok hükümet bunu kendi halkına anlatmadı. Sanki halen kendileri karar veriyormuş gibi davranıyorlar.”

Haberin Devamı

EURO KARARI DOĞRUYDU

Martin Schulz, Euro’nun AB’nin ortak para birimi olması kararının doğru olduğunu savundu ve şöyle dedi:
“Euro istikrarlı bir para birimi. Tehlikeli olan Euro bölgesi içindeki ekonomik farklılıklar ve dengesizlikler. Ama buna rağmen farklılıkların kaldırılması yerine Euro’nun kaldırılması konuşuluyor. Le Pen’in istediği gibi ulusal para birimlerine geri mi dönmeliyiz? Yoksa açığı mı kapatmalıyız? Biraz sorumluluk taşıyan herkes, ulusal para birimlerine geri dönmenin çok daha büyük zararlara yol açacağını gayet iyi biliyor.”

TÜRKİYE’YE İHTİYACIMIZ VAR

Martin Schulz, Türkiye ile üyelik müzakerelerin dondurulmasına karşı olduğunu da söyledi:
“Ben Türkiye’yle açık açık konuşulmasından yanayım. Türkiye’de muhalefet bize ‘Sakın bağları koparmayın’ diyor. Bağlantıda kaldığımız sürece etki yapabiliriz ve Türkiye’deki insanların çıkarına durumun düzelmesine katkıda bulunabiliriz. Türkiye’ye müttefik olarak ihtiyacımız var. Türkiye NATO üyesi. Suriye, Irak ve İran’a komşu. Herkes şunu biliyor ki, ben Türkiye’deki otoriter gelişmelere karşı sessiz kalmıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!