Türkiye'ye gelmeyi düşünmüyorum

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye gelmeyi düşünmüyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2010 12:16

Borussia Dortmund formasıyla Bundesliga’da harikalar yaratan Nuri Şahin, “Daha yolum çok uzun. Övgüler beni şımartmıyor. Şu anda dünyanın 3. en iyi liginde oynuyorum. Amacımız en ligde oynamak. Uzun vadeli çalışmalarımı Barecolana ve Real Madrid gibi büyük takımların formasını giymek üzere yapıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’nda açıklama yapan Nuri, Türk milli takımını seçmekten dolayı hiç pişman olmadığını belirterek, “Hidink’le özel bir görüşme yaptık. Bana güvendiğini, çalışmam gerektiğini söyledi. Bu görüşmemiz beni çok mutlu etti” dedi.

Berlin’de Almanya ile yapılacak maçın kendisi için çok anlamlı olacağına işaret eden Nuri, kazanmak için elimizden geleni yapacağız ifadesini kullandı.

KLOB'UN BANA DUYDUĞU GÜVEN MOTİVASYONUMU ARTTIRDI

Bundesliga’ya çok iyi bir başlangıç yaptığını belirten Nuri, “Çok iyi başlangıç yaptım hem attığım goller hem de verdiğimi gol paslarıyla… Teknik direktörüm Klob, bana çok güveniyor; bu durum motivasyonumu daha da arttırıyor” dedi.

TÜRK MİLLİ TAKIMINI SEÇTİĞİM İÇİN PİŞMAN OLMAYACAĞIMDAN EMİNİM

Haberin Devamı

Türk Milli Takımı’nı seçtiği için asla pişmanlık duymadığını belirten Nuri Şahin, “Milli Takım’da olmak benim için çok büyük bir gurur. Milli Takım’da oynarken çok gururlanıyorum. Belçika maçında oynamadığım için üzüldüm; ama bu hocamızın taktiri. Ben elimden geleni yapıyorum. Performansımla milli formayı hak etmek elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Sık sık açıklama yaparak, serzenişte bulunarak, formayı kapamazsınız. Her zaman daha çok çalışmak gerekir. Türk Milli Takımı’nı seçtiğim için asla pişman olmadım. Her zaman milli formamızı çok büyük bir gururla taşıyorum. Tabii ki Alman Milli Takımı’nı seçseydim her zaman medyada daha farklı ele alınırlar; ama ben asla seçimimden dolayı pişman olmadım. Pişman olmayacağımdan eminim” şeklinde konuştu.

İSPANYA YA DA İNGİLTERE’DE OYNAYACAĞIM

Uzun vadedeki hedefinin İspanya ya da İngiltere’de oynamak olduğunu belirten milli futbolcu, “B.Dortmund’la hem Bundesliga hem de Avrupa Ligi’nde başarılı olacağımızı düşünüyorum bu sen. Şu anda transfer gibi konularla kendimi yormak istemiyorum. Menajerime de aynısını söyledim. Ama elbette ki benim de hayallerim var. İngiltere ve İspanya’nın büyük kulüplerinde oynayacağım. Şu anda dünyanın en iyi üçüncü liginde oynuyorum. Doğal olarak uzun vadede hedefim en iyi ligler olan İspanya ve İngiltere’de oynamak” dedi.

Haberin Devamı

3 BÜYÜK TAKIMDAN DA TEKLİF ALDIM; AMA KISA VADEDE TÜRKİYE’YE GELMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM

Türkiye’den üç büyük takımdan da teklif aldığını belirten Nuri, Süper Lig’in kalitesi yükseliyor. Üç büyük takım da çok iyi transferler yaptılar. Geçen sezon ve ondan önceki sezonlarda büyük kulüplerimizden bana teklifler geldi. Ben kendilerine tekliflerden gurur duyduğumu; ancak ülkemi Avrupa’da temsil etmek istediğimi söyledim. Önümüzdeki yıllarda da fikrimde değişiklik olmayacak. Bir gün ben de her Türk gibi büyük takımlarımızda oynamak isterim; ama şu anda ülkemi Avrupa’da temsil ederek daha büyük katkı sağlayacağıma inanıyorum” diye konuştu.

Türk takımları arasında favorisi olmadığını belirten Nuri, “Ben Avrupa’da mücadele eden hangi takım olursa olsun hepsini tutuyorum. Şu anda Bursalıyız. Takımlarımız arasında ayrım yapmıyorum” derken Hidink’le yaptığı özel görüşmeye de değindi.

Haberin Devamı

HİDDİNK’İN KALİTESİNİ TARTIŞMAK BİZE DÜŞMEZ

Guss Hiddink’in, çok büyük bir teknik direktör olduğunu belirten gurbetçi futbolcu, “Takımımızın Avrupa Şampiyonası finallerine kalacağını düşünüyorum.  2012 Avrupa Şampiyonası’na gideriz. Hidink’in kalitesini tartışmak bize düşmez, çok büyük başarılar elde eden bir teknik direktör. Türk futboluna çok büyük katkılar sunacağına eminim. Birebir yaptığımı konuşmada bana güvendiğini, benim hakkımda ne düşündüğünü söyledi. Çalışmam gerektiğini söyledi. Bu toplantı beni çok mutlu etti. Almanya ile Berlin’de yapacağımız maç benim çok önemli. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

MESUT ÖZİL, REAL MADRİD’TEKİ PERFORMANSINI SÜREKLİ HÂLE GETİRECEK

Haberin Devamı

Real Madrid ya da Barcelona gibi büyük bir takımın formasını giymek için çok çalıştığını belirten Nuri, “Mesut Özil benim kardeşim. Çok iyi arkadaşım. Başarısının sürekli olacağına inanıyorum. Mesut, herkese örnek olacak. Biz Türkler, Real Madrid, Barcelona gibi takımlarda sürekli olarak neden başaralı olmayalım. Başkaları oluyor. Ben de bu takımların formasını giyeceğim. Çalışmalarım bu yönde. Alman basınında hakkımda yapılan övücü yorumlara seviniyorum; ama bu mutluluğumu abartmamaya çalışıyorum; çünkü önümdeki yolun çok uzun olduğunu biliyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!