‘Türkiye’ye endişeyle bakıyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye’ye  endişeyle bakıyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 00:51

ALMANYA’nın pazar günü göreve başlayan yeni Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, mecliste yemin töreni konuşmasında Türkiye’de son yıllarda yaşanan gelişmeleri övdü, ancak bu gelişmenin kısa süre içinde kaybedileceği endişesi taşıdıklarını söyledi.

Haberin Devamı

 Steinmeier’in konuşma metninde şu sözler yer aldı:  “Demokrasinin temelleri ne kadar sağlam? Batı’nın geleceği var mı? Avrupa nereye gidiyor? Gözlerimizi Fransa’daki seçimlere, Rusya’ya, ABD’ye, ama şu günlerde ise özellikle Türkiye’ye çevirdik. 30 yıl önce Türkiye’ye seyahat eden biri geri kalmış bir ülkeyle karşılaşıyordu. Milyonlarca insan iş arayışıyla ülkelerini terk ederek, Avrupa ülkelerine göçtü. Bugün farklı bir Türkiye var. Ekonomik büyüme ve reformlar safhası, ama aynı zamanda kimsenin inkâr edemeyeceği gibi Avrupa’ya bir yakınlaşma süreci yaşadı. Bu gelişmeleri biz Almanlar övdük ve destekledik.

ERDOĞAN’A ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

Biz, Türkiye’nin Irak ve Suriye gibi büyük kriz bölgelerine komşu olduğu durumunun bilincindeyiz. Geçen yaz yaşanan darbe girişimini kınıyoruz. Ama biz, yıllarca, on yıllarca tüm bu kazanılanların kısa zamanda kaybedileceği endişesi taşıyoruz. Bu endişeyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunuyorum: Başkalarıyla birlikte inşa ettiğiniz herşeyi tehlikeye atmayın. Yumuşama yönünde inandırıcı her sinyala seviniriz.”   

BAKMADAN GEÇME!