Türkiye’nin yaban hayatı belgeselleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin yaban hayatı belgeselleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 17:07

Anadolu’nun keşfedilmemiş yaban hayatı, proje koordinatörlüğünü Antalya’dan Çağlar İnce’nin yaptığı ’Henüz Çok Geç Değil’ belgeseliyle TRT ekranlarına taşınıyor.

Haberin Devamı

Anadolu’nun yaban hayatını bulundukları coğrafyanın kültürel unsurlarıyla harmanlandığı ’Henüz Çok Geç Değil’ belgesel serisinin ilk üç bölümünde Sarıkamış’ın kurt ve ayıları, Van Gölü’nde inci kefalinin göçü ve Beypazarı’nda küçük akbabalar ekrana gelecek. ’Dev Belgesel’in yapımcılığını üstlendiği belgesel serisinin yönetmenliğini Kenan Özer yaparken, proje koordinatörü Hüseyin Çağlar İnce, görüntü yönetmeni ise Doruk Engin.

Türkiye’nin yaban hayatı belgeselleşiyor

Atlas Dergisi’nin ’Kayıp Masallar’ projesiyle tanınan belgesel ekibi, Şahmaran Efsanesi’ni anlattıkları ’Yarısı İnsan, Yarısı Yılan’ filmiyle 2012 yılında, TRT Belgesel Ödülleri’nde en iyi film ödülünü almıştı. Ekip şimdilerde yine Anadolu yollarında. Bu kez yalnızca masalların, efsanelerin değil, Türkiye’de yaşam alanları giderek daralan canlıların ve bu canlıların yöre kültürlerinde bıraktığı izlerin de peşinde. ’Henüz Çok Geç Değil’ adıyla bir belgesel serisi olarak hayata geçen proje, çok yakında TRT Belgesel kanalında izleyiciyle buluşacak.

Haberin Devamı

SARIKAMIŞ’IN KURTLARI, VAN’IN İNCİ KEFALLERİ

Türkiye’nin yaban hayatı belgeselleşiyor

İlk bölümünde Sarıkamış’ın kurtlarını, bölgenin zengin yaban hayatı eşliğinde ekranlara taşıyacak belgeselin 2’nci bölümünde, inci kefalinin destansı göçü ve Van Gölü’nün doğası bölgenin efsaneleriyle birlikte aktarılacak. Henüz Çok Geç Değil’in 3’üncü bölümünde ise ’küçük akbaba’, Beypazarı’nın doğası ve yerel söylemlerle anlatılacak. Küçük akbabaların hikayesinin anlatılacağı belgesel çekimlerine ünlü oyuncu Tuna Orhan da katıldı.

YABANI KORUMAK İÇİN HENÜZ ÇOK GEÇ DEĞİL

Türkiye’nin yaban hayatı belgeselleşiyor
Soldan sağa: Çağlar İnce (Proje Koordinatörü), Kenan Özer (Yönetmen), Adem Giliz (Doğa Derneği Kuş Uzmanı), Doruk Engin (Görüntü Yönetmeni)

Haberin Devamı

Proje koordinatörü Hüseyin Çağlar İnce, kültürel özellikleri ve biyolojik değerleri ile geçmişten bugüne dünya üzerinde özel bir konuma sahip Anadolu coğrafyasının, çok sayıda iklim ve habitat tipine sahip olduğunu söyledi. Coğrafyanın sağladığı eşsiz avantajlar nedeniyle birçok endemik bitki ve hayvan türünü barındıran Anadolu’nun yaban hayatı nesli tehlike altındaki pek çok canlıyı barındırdığına işaret eden İnce, ’Henüz Çok Geç Değil’ belgeselinin bu eşsiz doğal mirasın korunmasına yönelik farkındalık yaratmayı amaçladığını kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!