GeriSeyahat Türkiye’nin sisli bulutlu cenneti: Kaçkarlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye’nin sisli bulutlu cenneti: Kaçkarlar

Türkiye’nin sisli bulutlu cenneti: Kaçkarlar

Türkiye o kadar çok benzersiz yerlere sahip ki, resmen hazine kutusu gibi... İşte Kaçkar Dağları da bu müthiş yerlerden biri. Şehrin bunaltıcı sıcağından, sahillerin kalabalığından bunaldıysanız ve yeşillikler içinde kendinizle baş başa kalmak istiyorsanız Doğu Karadeniz’in yeşil cenneti Kaçkarlar sizi bekliyor.

Her mevsimde olağanüstü ve bambaşka güzelliği var Kaçkarlar'ın... Kışın bembeyaz pamukların altında gelin gibi, ilkbaharda binlerce yeşil tonları içiren zümrüt cenneti, yazın ve sonbahar  ise rengârenk açan çiçekler sayesinde bir ressam eserine dönüşüyor.  Kuşkusuz  devasa dağları, birbirinden güzel rotaları ve yerleri var. Ama Hazindak Yaylası’ndan başlayan ve Yukarı Kavrun Yaylası’ndan göllere giden patikalar kalbimde apayrı yere sahip. 

Türkiye’nin sisli bulutlu cenneti: Kaçkarlar


Hazindak'tan başlayan dar bir patikayı izleyerek taşlı bir yola geliyorum. Birbirinden güzel çiçekler, bitkiler, zümrüt yeşilliği ve çeşmeler yol boyunca eşlik ediyor bana. Hava açık olursa dağlar, olağanüstü yayların ve zirvelerin manzarasıyla fazlaca şımartıyor insanı. Burada yeşilin her tonunu görmek mümkün.

Türkiye’nin sisli bulutlu cenneti: Kaçkarlar


Samistal Yaylası’na yaklaşırken bambaşka güzelliğe sahip bir manzarayla yüz yüze kalıyorum. Bu arada devasa Samistal, 2 bin 800 metre... Buradan tepeyi geçip Yukarı Kavrun Yaylası’na geliyorum. Ama doğru yolu takip etmek çok önemli, yoksa yol yaylaya değil bambaşka bir yere götürebilir (Bilmeyenler için mutlaka rehberle geçilmesini tavsiye ederim). Tepenin en yüksen noktasında müthiş manzara ayaklarımın altındaydı. Benzersiz yayla ve bulut gölü görülmeye değer.

Türkiye’nin sisli bulutlu cenneti: Kaçkarlar


Yaylaya indikten sonra ödül olarak muhlama yiyip çay içmek şart. Göllere giden patika için enerji toplamadan olmaz. Yukarı Kavrun Yaylası’nda geçen belirgin patika Ceymakcur’na kadar bizi götürüyor. Yüksekliği 2 bin 913 metre...

Türkiye’nin sisli bulutlu cenneti: Kaçkarlar


Buradan göllerin benzersiz manzarasına şahit oluyorum. Safir ve topaz göllerin güzelliği harikaydı. Kaçkar Dağları’na bir kez gelen tekrar buraya dönmek ister. Sisli ve bulutlu cennet insanı kendine aşık edip ömür boyu bırakmıyor ve bu dağlara tutkuyu kalbinizde taşıyorsunuz. Bu harika yerleri koşarak geçmek bambaşka bir zevk. Kaçkar Ultra Maratonu’nun rotaları buradan geçiyor olacak. Yarışmacılar bu zorlu ama aynı zamanda unutulmaz rotalarda mücadele ederken benzersiz doğayla iç içe kalacaklar.


False