Türkiye’nin peynir üretimi Mart’ta yıllık yüzde 37.6 arttı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin peynir üretimi Mart’ta yıllık yüzde 37.6 arttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 10:47

Türkiye’nin peynir üretimi Mart’ta yıllık yüzde 37.6 arttı

Haberin Devamı

İstanbul, 14 Mayıs (DHA) – Ticari süt işletmelerince Mart ayında koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri 3 bin 123  ton ile geçen yılın aynı ayına göre yüzde 37.6 arttı.
Mart ayında 936 bin 687 ton inek sütü toplandı ve toplanan inek sütü miktarı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17.9 arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre;
“Mart ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 161 bin 374 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16.7 arttı.
“İnek peyniri üretimi 64 bin 550 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12 arttı.
“Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 3 bin 123 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 37.6 arttı.
“Yoğurt üretimi 100 bin 393 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2.7 arttı.
“Ayran üretimi ise 63 bin 613 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.5 arttı.
“Mart ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3.4, protein oranı ise ortalama yüzde 3.2 olarak belirlendi.
“Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1.5 arttı.
“Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18.5 arttı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!