Türkiye'nin konuştuğu fotoğrafın mimarı Mehmet Akif Üstündağ yeni beklentisinin futbol olduğunu açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin konuştuğu fotoğrafın mimarı Mehmet Akif Üstündağ yeni beklentisinin futbol olduğunu açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 13:32

Türkiye'nin konuştuğu fotoğrafın mimarı Mehmet Akif Üstündağ yeni beklentisinin futbol olduğunu açıkladı

Haberin Devamı

"Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde de bu tablonun olmasını çok arzu ediyorum"

"İnşallah bu bir başlangıç olur"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Vestel Venüs Sultanlar Ligi Play-Off final maçında Fenerbahçe ile Galatasaraylı oyuncular arasında yaşanan dostluk görüntülerinin, futbolda bu hafta oynanacak Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde de yaşanmasını dilediğini söyledi.
DHA'ya özel açıklamalarda bulunan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Vestel Venüs Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi finallerinde mücadele eden takımları tebrik ederek, şunları söyledi:
"2016-2017 sezonunun değerlendirmesine baktığımızda Vestel Venüs Sultanlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin ve Efeler Ligi'nde Halkbank'ın şampiyonluğunu kutluyorum. Final oynayan takımlardan Galatasaray ve Arkas'ı da kutluyorum."
"İNŞALLAH BU BİR BAŞLANGIÇ OLUR"
Üstündağ, Galatasaray - Fenerbahçe arasında oynanan maç sonrası iki takım sporcularının birlikte verdiği fotoğrafın perde arkasını ise şöyle anlattı:
"52 yıl aradan sonra Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ilk defa oldu. Bu eşleşme olduğu gün, her iki takımın taraftarını aynı anda nasıl salonda buluştururuz, bu taraftarın huzurunda bu maçı nasıl oynarız ve burada kazanan takımın tebrik edilmesini, kaybeden takıma geçmiş olsun dileğinde bulunulmasını nasıl dostluk içinde yaparızı düşündüm. Bunu gerçekleştiremeik açıkçası. 2'nci maç hariç her müsabakada orada bulundum. Müsabaka bitiminde ödül törenine gelindiğinde, 'en'lerin ödülüne 3 Fenerbahçeli ve 3 Galatasaraylı oyuncu layık görüldü. Bu tablonun çok güzel olduğunu söyledim ve 'Bir Fenerbahçeli, bir Galatasaraylı, bir Fenerbahçeli, bir Galatasaraylı dizilse daha güzel olur' dedim. Daha sonra tören bitiminde her iki takımı nasıl bir araya getiririz ve resim alabiliriz diye düşündüm. Müsabaka bitiminde mutsuz olan yoktu. Galatasaray finali kaybetmişti ama mutluydu. Galatasaray'ın kaptanı Nihan voleybola veda etti ve kendisini plaket ile ödüllendirdik. Kendisi de turnuvanın en iyi liberosu seçildi. Kendisinin çok seveni varmış. Rakip takımdan da oyuncular onu kucakladı ve duygusal anlar yaşandı. İnanılmaz bir tabloydu. Ekip arkadaşlarıma, 'Her iki takıma hatıra fotoğrafı çektirip, bu dostluğu sergilememiz lazım' dedim. Sayın Selim Kosifler kardeşimize ve Ali Yüce'ye teşekkür ediyorum. Her ikisi de bu teklifi götürdüğümde, 'Ne demek başkanım, seve seve' dediler ve bu tablo gerçekleşti. Takımların yöneticilerine, teknik ekibine ve oyuncularına da teşekkür ediyorum. Ülkemizin buna ihtiyacı olduğuna düşünüyorum. Spor dostluk ve kardeşliktir. İşte kardeşliği, dostluğu orada perçinleştirdiler. Dünya Fair Play ödüllerine de aday gösterileceğini öğrendim. Takımlarımın bu ödüle aday gösterilmesi beni son derece mutlu etti. İnşallah bu bir başlangıç olur. Çok ses getirdi, çok olumlu dönüşler aldım. Dün gece 12.30 itibariyle Hakkarili bir voleybolseverin bana attığı mesaj beni çok duygulandırdı. Bu tabloya bir katkımız olduysa ne mutlu bize. İşte voleybol bu, spor bu, kardeşlik bu. İnşallah bu duygulu anları spor yaşamımızda hep devam ettiririz."
"BEŞİKTAŞ - FENERBAHÇE DERBİSİNDE DE BU TABLONUN OLMASINI ÇOK ARZU EDİYORUM"
Diğer spor branşlarında yöneticiler, sporcular ve taraftarlar arasında yaşanan husumetle ilgili de görüşlerini açıklayan Mehmet Akif Üstündağ, "Branşlar içinde biz bunlardan uzak durmaya gayret ediyoruz. Özellikle 3 büyüklerde bu rekabet ortamı var. İnşallah futbol sahalarında, basketbol salonlarında bunların olmamasını arzu ediyoruz. Hep dostluk olur inşallah. Bu hafta Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde de bu tablonun olmasını çok arzu ediyorum" ifadesini kullandı.

Görüntü Dökümü:
------------------------
-Mehmet Akif Üstündağ ile özel röportaj

(Haber-Kamera:Ercan ATA/ANKARA DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!