Offenbach'ta referandum toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Offenbachta referandum toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 10:23

Almanya’nın Offenbach kentinde Milli Görüş üyelerinin çoğunlukta olduğu bir grup ‘Evet’ toplantısı düzenledi. Toplantıdan sonra yapılan açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

“BİZLER Avrupa’da yaşayan gönlünü ve ömrünü Milli Görüş davasına vermiş insanlar olarak Türkiyemizde yapılacak olan halk oylaması hakkında kamuoyu ile fikirlerimizi paylaşmayı, üzerimizde milli bir görev kabul ettik. Halkımız tarafından seçilen Cumhurbaşkanı’nın yürütmenin başına geçmesi ve yine halk tarafından seçilen TBMM’nin yasama ve deneme faaliyetlerine odaklanması, Türkiyemizde olası sistem tıkanıklarının tarihin çöplüğüne gömecektir. Burada uyumsuz iki farklı liderin devletimize yaptıkları tahribatı hatırlatmakta fayda var. Son beş yılda yaşadığımız ekonomik ve siyasi krizler, kalkışmalar hükümet sisteminde eksikleri gideremeyen güçlü bir iktidar olmasaydı nasıl olurdu? Bu manada sistem değişikliklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsında değerlendirilmesini son derece yanlış buluyoruz.”

Haberin Devamı

Offenbachta referandum toplantısı

HÜKÜMET KRİZLERİ SONA ERECEK
“Avrupa’da yaşayan Türkler olarak bizler, ülkemizde istikrar ve huzur istiyoruz. Savaşların hakim olduğu coğrafyamızda, parçalanmış bir Türkiye istemiyoruz. İstikrar ve refahın güçlü bir iktidarla geleceğine inanıyoruz. Halkın beş yılda bir karnesini vereceği, zayıf ve kırılgan koalisyonlara mecbur olmayan, güçlü ve kararlı iktidarların, bizleri hükümet krizlerinden ve siyasi entrikalardan kalıcı bir şekilde kurtaracağı ortadadır. 7 Haziran seçimlerinden sonra, ülkemizin üstüne koalisyon gölgesinin düşmesinin dahi ne tür felaketlere yol açtığına hep birlikte şahit olduk. İşte bunun için kararımız. olumludur. İşte bunun için kararımız istikrardan yanadır ve kararımız evettir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!