Türkiye’nin ilk ve tek pist yarışı Malt Crit E3 16 Temmuz'da start alıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin ilk ve tek pist yarışı Malt Crit E3 16 Temmuzda start alıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 12:49

Türkiye’nin ilk ve tek pist yarışı Malt Crit E3, 16 Temmuz’da Maltepe Veledrom’da start alıyor. 

 Bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Türkiye'nin ilk ve tek veledrom yarışı Malt Crit, bu yıl farklı kategorilerde üçüncü kez start alıyor. 
 
“Dünyayı koru, bisiklete bin” mottosuyla ortaya çıkan Malt Crit, bisiklet kültürünü bireylerin gündelik yaşamının bir parçası haline getirmeyi hedeflemektedir. Büyükşehirlerdeki araç trafikleri, kazalar, bunlara bağlı olarak yaşanan yaralanmalar ve en önemlisi hava kirliliğine karşı bisikletin önemini vurgulayan Malt Crit, ulusal ve uluslararası düzeyden amatör ve profesyonel sporcuları bir araya getirerek spor faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasını, ulusal ve uluslararası arenalarda marka değerini arttırmayı ve uzun vadede ulusal turizm gelirine katkı sağlamayı planlamaktadır.
Türkiye’nin ilk ve tek pist yarışı Malt Crit E3 16 Temmuzda start alıyor
Bisiklet ve bisiklet sporunun gün geçtikçe popülerleşmesi ile artan organizasyonlarda kendine özgür bir yer edinen ve Türkiye genelinde düzenlenen tek resmi pist yarışı olma özelliği taşıyan Malt Crit’in Eylül 2014’teki ilk yarışında altı sporcu, Haziran 2015’teki ikinci turunda ise 82 sporcu yer almıştır.

 
2016 sezonu için sekiz kategori oluşturulmuş olup, bu kategoriler; Pist Bisikleti Erkekler, Pist Bisikleti Kadınlar, Yol Bisikleti Erkekler U23, Yol Bisikleti Erkekler U30, Yol Bisikleti Erkekler Master, Yol Bisikleti Kadınlar, Team Pursuit Erkekler ve Individual Pursuit Kadınlar’dan oluşmaktadır.
Türkiye’nin ilk ve tek pist yarışı Malt Crit E3 16 Temmuzda start alıyor
Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilciliği resmi faaliyet programında olan Malt Crit ; Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul temsilciliğinin resmi faaliyet programında yer alan Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ve Maltepe Belediyesi’nin desteği ile Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) kuralları çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. 
 
Katılımın tamamen ücretsiz olduğu yarışın kayıtları www.maltcrit.com adresi üzerinden gerçekleştirilmektedir.
 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!