Türkiye'nin ilk sağlıklı kent planı Mezitli’de hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk sağlıklı kent planı Mezitli’de hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 16:59

Türkiye'nin ilk sağlıklı kent planı Mezitli’de hazırlanıyor

Haberin Devamı

Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Dünya Sağlıklı Kentler Ağı’na üyelik için başvuran Mezitli Belediyesi, ‘Mezitli Kent Sağlık Profili ve Eylem Planı’na hazırlanıyor. Mersin Üniversitesi’yle birlikte hazırlanan ve Sağlıklı Kent Mezitli’ temasıyla hazırlanan planda sağlık altyapısına erişim, kentin sağlık envanterinin çıkarılması ve koruyucu sağlık hizmetlerine erişim konularında ilçenin haritası çıkarılacak.
Projenin hazırlanmasında Mezitli Belediyesi birimlerinin yapması gerekenlerin konuşulduğu kurum içi toplantıya Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve birim müdürlerinin yanı sıra Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr. Yasemin Sarıkaya Levent, Yrd. Doç. Dr. Ali Cenap Yoloğlu, Yrd. Doç. Dr. Tolga Levent, Yrd. Doç. Dr. Sinan Burat, Doç. Dr. Ahmet Öner Kurt, Araştırma Görevlisi Serkan Gökalp ve Uzman Servet Karaca katıldı.
Yrd. Doç. Dr. Yasemin Sarıkaya Levent’in yaptığı sunumda Mezitli halkının sağlık profili, beklentileri gibi bilgiler aktarıldı. Raporun Kasım ayı başında tamamlanarak başvurunun yapılacağı bilgisi verilen sunumda, bu tür kapsamlı bir araştırmanın Türkiye’de sadece Mezitli Belediyesi tarafından hazırlandığına da vurgu yapıldı.
Toplantıda, ‘Sağlıklı Kent’ olgusunun toplumda yeterince algılanmadığını belirten Başkan Tarhan, "Mutlu Kent Mezitli diyerek çıktığımız bu yolda biliyoruz ki, ancak sağlıklı olan insan mutlu olabilir. Mezitli Belediyesi olarak kalite yönetim sistemimizi geliştirerek sağlıklı hizmet üretebilmek için adımlar atıyoruz. Vatandaşlarımızı sağlıklı yaşam ve spora teşvik etmek amacıyla birçok projeye imza attık. Kentimizin gelişmesi için sürdürdüğümüz mücadele yurtdışında da takdir görmektedir. Dünyadaki gelişmiş kentlerde nasıl bir yaşam imkânları varsa Mezitli’de de olacaktır" dedi.
Sağlıklı Kentler Ağı’na üye olmak adına çok önemli adımlar atıldığını ifade eden Tarhan, "Sağlık dediğimizde aklımıza sadece fiziki sağlık gelmemeli. İnsanlarımızın, mutlu, huzurlu, güvenilir bir kentte yaşadıkları algısını yerleştirmeliyiz. Çok şey istemiyoruz, Mezitli’deki insanlar daha çok güler yüzlü olsun, sabahları insanlar karşılaştıkları zaman ‘günaydın’ desin, akşamları ‘iyi akşamlar’ desin, sevginin hâkim olduğu bir kent olsun. Bu anlamda çok büyük yol kat ettik zaten. Bunlar yok demiyorum ama maksimum düzeye çıkarmak istiyoruz. Örnek bir ilçe olmaya doğru gidiyor Mezitli" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!