Türkiye'nin ilk "Müzik Terapi Sertifika Programı" açıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk Müzik Terapi Sertifika Programı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 15:14

Üsküdar Üniversitesi'nde, çok eski tarihlerden beri var olan ve birçok hastalığın tedavisinde kullanılan müzikle terapi yönteminin eğitimi verilecek.

Haberin Devamı

Üsküdar Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin ilk ve tek Müzik Terapi Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne sahip üniversitesinde, yine ülkenin ilk Müzik Terapi Sertifika Programı'nın açıldığı belirtildi.

Yaşamın daha huzurlu hale getirilmesinin hedeflendiği sertifika programı kapsamında, bireylerin fiziksel, psikolojik, sosyal ve zihinsel ihtiyaçlarını karşılamada müziği ve müzik aktivitelerini kullanan uzmanlık dalı olarak da tanımlanan "müzik terapi"nin uygulayıcılarının da artmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, müzikle terapinin "depresyon, stres, sinirlilik, panik atak, uykusuzluk, dikkat dağınıklığı, baş, boyun ve bel ağrıları, kas ve eklem ağrıları, diyabet, hiperaktivite, öğrenme güçlüğü gibi problemlerin çözümüne yardımcı olduğu aktarıldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen sertifika programı eğitmenlerinden Prof. Dr. Sevda Asgerova, psikoloji ve psikiyatri biliminde etkin ve verimli yöntemlerle müzik terapinin öğrenilmesini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!