Türkiye'nin ilk kadın futbol takımı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk kadın futbol takımı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 08, 2012 21:15

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Türkiye’nin kurulan ilk kadın futbol takımını hatırlamadan geçmek olmazdı.

Haberin Devamı

1971 yılında 13 sporcudan oluşan ve Haluk Hekimoğlu'nun şahsi çabalarıyla kurulan “İstanbul Kız Futbol Takımı’’ ülkemizin ilk resmi kadın futbol takımıdır.

1973 yılında Dostluk spor adını alan bu takım Türkiye’de kadın futbol takımlarının kurulmasına öncülük etmiştir. O yıllarda kadın futbol takımlarının bulunmaması sebebiyle, maçlarda gençlerin ve futbolu bırakmış futbolcuların takımlarıyla maçlarını sürdüren Dostluk Spor Kadın Futbol takımı yaptığı başarılı çalışmalar sonucu, İzmir Filizspor, Ankara Nazende Spor, İstanbul Derya Spor, İstanbul Atılım Spor gibi kadın futbol takımlarının kurulmasını sağlamıştır. Ardından Kocaeli ve Samsun’da da kadın futbol takımları kurulmuştur.

1982 yılında kurulan Dinarsu Kadın Futbol Takımı ile daha üst seviyelere çıkan kadın futbolu, 1993 yılında oluşturulan ve 16 takımın katıldığı Türkiye 1. Kadın Futbol Ligi ile resmiyet kazanarak günümüze kadar varlığını korumuştur.

Haberin Devamı

A ve B gruplarında yer alan 6’şar takımla futbola devam eden Kadınlar 1.Liginde yer alan 12 takım ÅŸu ÅŸekilde sıralanmaktadır;Â

1.ATAÅžEHÄ°R BELEDÄ°YE SPOR
2.KDZ.EREÄžLÄ°SPOR
3.GAZÄ° ÃœNV. KIZILCAHAMAM MNTSPOR
4.Ä°ZMÄ°T BELEDÄ°YESPOR
5.FOMGET GENÇLİK VE SPOR 
6.MERSİN CAMSPOR 
7.LÃœLEBURGAZ 39
8.KONAK BELEDÄ°YESÄ°
9.TRABZON Ä°DMANOCAÄžI
10.ADANA Ä°DMANYURDUSPOR
11.ÇAMLICASPOR
12.MEDÄ°CAL PARK ANTALYASPOR

İşte Türkiye'nin ilk kadın futbol takımı;

Türkiyenin ilk kadın futbol takımı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!