Türkiye'nin ilk 'etik üye' belgeli işletmeleri

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk etik üye belgeli işletmeleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 14:02

Türkiye'nin ilk 'etik üye' belgeli işletmeleri

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ATSO tarafından hayata geçirilen ve 'ticari etik' kavramını gündeme taşıyan 'ATSO Etik Üye' projesine ilginin kendisini memnun ettiğini kaydetti.
Başkan Çetin, Türkiye'de bir ilke imza atarak, ATSO tarafından belirlenmiş etik üyelik şartlarına uyacağını beyan eden işletmelere 'Etik İşletme Belgesi' verildiğini belirtti. Başkan Çetin, “Antalya, Türkiye'nin dünyaya açılan vitrini konumunda bir destinasyon. Bizim, ticaretten şehirleşmeye her konuyu bu sorumluluk ile ele almamız gerekiyor. Bu kent, yerel halkının yanı sıra milyonlarca turiste hizmet veriyor. Bir turistin karşılaştığı herhangi bir olumsuzluk sadece Antalya'nın değil, Türkiye'nin imajına zarar veriyor" dedi.
TİCARETTE ETİK DUYARLILIK BİLİNCİ
Bu bilinçle, özellikle ticarette kuralların olması, etik duyarlılık bilincinin tüm ticari hayata etkin olması için proje alternatiflerinin her zaman ATSO'nun gündeminde olduğunu aktaran Çetin, "Etik üye projesi de bunlardan birisiydi ve nihayetinde yoğun çalışmalar sonucunda, böylesine önemli bir konuda Türkiye'de bir ilke daha imza atarak bu projeyi hayata geçirmiş bulunuyoruz. Etik Üye belgesi ile 'etik duyarlılık' kavramını ticaretin gündemine taşıyoruz" diye konuştu.
Proje kapsamında öncelikle bir Etik Kurul oluşturduklarını aktaran Başkan Çetin, şöyle konuştu:
"Bu kurulun koordinasyonunda oda meclisinden komitelere kadar ilgili tüm kademelerin de onayıyla ana hatları belirleyen bir etik yönerge hazırlandı. Bu yönerge esas alınarak üyeler ile imzalanacak etik sözleşmeler belirlendi. Bu sözleşmede, müşteriye saygıdan, kalite standartlarına, ticari ahlaktan, çalışan haklarına, çevre duyarlılığına, rakiplerin haklarına kadar pek çok konuda taahhütler yer alıyor. Bu taahhütlere uyacağına dair güvence veren üyelerimize 'Etik İşletme' belgesi veriyoruz. İlerleyen süreçte şartları sağlamadığına dair şikâyet aldığımız ya da tespitlerde bulunduğumuz işletmeler incelenecek ve uygun görülürse etik üye belgeleri iptal edilecek." 
İlk belgeleri, haziran ayı sonunda gerçekleştirilen son meclis toplantısında sözleşme imzalayan meslek komitesi başkanlarına törenle verdiklerini belirten Davut Çetin, "Akabinde, çok yeni bir uygulama olmasına, kapsamlı tanıtım çalışmaları henüz başlamamış olmasına rağmen yüzlerce işletme daha başvuruda bulundu. Karşılaştığımız ilgi ve olumlu geri dönüşler bizleri de mutlu ediyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!