Türkiye’nin ilk Entegre Şehir Hastanesi Mersin'de açılıyor (2)

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin ilk Entegre Şehir Hastanesi Mersinde açılıyor (2)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 16:18

Türkiye’nin ilk Entegre Şehir Hastanesi Mersin'de açılıyor (2)

Haberin Devamı

VERİMLİLİLK AÇISINDAN SONUN YAŞANIR
Mersin Tabip Odası, 25'inci Bölge Eczacı Odası, Mersin Diş Hekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Mersin Şubesi, Sosyal Hizmetler Derneği Mersin Şubesi, Birlik Dayanışma Sendikası Mersin Şubesi, Mersin Aile Hekimleri Derneği'nce yapılan açıklamada Şehir Hastaneleri'nin kriterlere uymadığı iddia edildi. Kamunun arazisi üzerine, özel şirketlerce yapılan şehir hastanelerinin gerek yapım, gerekse de hizmet sunumu maliyeti çok yüksek olduğu ifade edilen açıklamada, 2016 yılı sonunda 11 milyon 788 bin metrekarelik kapalı alanda 41 bin 91 yatak kapasiteli 29 şehir hastanesi için yatırım bedeli toplam 10 milyar dolar olduğu ifade edildi.
Bilimsel verilere göre yatak sayısı 100'den az, 600'den fazla olan hastanelerin verimlilik açısından sorun yaşadığı iddia edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Mersin'deki hastanede yatak sayısı 1294'dür. Şirketler yeteri kadar kazansın, yeterli hasta sayısını sağlayabilsin diye iki hastanemiz kapatılıyor. İlimize yeni bir hastane yapılırken, diğerlerinin kapatılacak olması halk sağlığı adına bir fayda getirmeyecektir. Bugünkü veriler ile Mersin Devlet Hastanesi'nin ve Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin toplam kapasitesi 812'dir. Bu durumda, yeni yapılan hastane ile Mersin'imiz sadece 482 yeni yatak kazanmaktadır. Hali hazırda şehrimiz yatan hasta kapasitesi dikkate alındığında Türkiye ortalamalarının dahi çok gerisinde iken toplamda 812 yatak kapasiteli iki hastanenin kapatılacak olmasının ne kadar doğru olduğunu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Belirttiğimiz üzere şehrimizin yurtiçi ve yurtdışından aldığı göçlerle artan nüfusunun, sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasının, planlanan kapatmaların ardından mümkün olmayacağına inanıyoruz."
ŞEHİR HASTANESİ TEPE'YE EMANET
Öte yandan Avrupa'nın en büyük sağlık kompleksi olma özelliğindeki Mersin Şehir Hastanesi'nin destek hizmetleri, Bilkent Holding'e bağlı Tepe Servis ve Yönetim A.Ş. tarafından verilecek. Entegre tesis çözümleri ve tesis yönetiminde hizmetler verecek olan Tepe Servis ve Yönetim A.Ş., Mersin Şehir Hastanesi'nde temizlik, güvenlik, hasta yönlendirme, resepsiyon ve yemek hizmetleri başta olmak üzere destek hizmetlerini toplam bin 500 çalışanıyla sağlayacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!