Türkiye'nin gururu

Organizasyonun mükemmelliği ve halkımızın ilgisi olağanüstü… Seyirci sayısı ilk 4 günde 45 bini geçti. Bir önceki ev sahibi Katar, bir haftada ancak 33 bin seyirci toplayabilmişti.

Haberin Devamı

YILLARDIR oyuncu, antrenör ve gazeteci olarak kortların içinde yer alan biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim; şu sıralar dünya tenisinde Türkiye konuşuluyor… İlk kez ev sahipliği yaptığımız WTA Championships’te organizasyonun mükemmelliği ve halkımızın ilgisi beklentilerin çok üstünde. Sporcusundan antrenörüne, yöneticisine kadar, turnuva için İstanbul’a gelen yabancı misafirlerden kimle konuştuysak, herkes her şeyin dört dörtlük olduğunu ifade etti. En ufak bir aksaklık bile yok. Her şey tıkır tıkır işliyor.
İlk 4 gün sonundaki seyirci rakamları ise tek kelimeyle muhteşem… Birinci gün 10 bin 284 olan sayı her gün artarak devam etmiş; ikinci gün 10 bin 676, üçüncü gün 11 bin 217, dördüncü gün 11 bin 898.  Toplam seyirci sayısı 45 bin 75’e ulaşmış durumda. Bu rakamlara bugün ve yarın yapılacak yarı finallerin dahil olmadığını özellikle vurgulamak istiyorum.
Turnuvaya geçtiğimiz 3 yıl ev sahipliği yapan Katar ise çok gerilerde kalmış… Toplam seyirci sayıları
2008’de 32 bin, 2009’da 33 bin 678, 2010’da 27 bin 461 olarak gerçekleşmiş. Diğer bir deyişle bizim 4 günlük seyirci sayımız bile, onların bir haftalık organizasyonundan daha fazla.
İstanbul’daki rakamların bu kadar yüksek olmasının ana sebepleri; Türk halkının yıldız tenisçilere olan özlemi ve Sinan Erdem Spor Salonu’nun merkezi ve çok kolay ulaşılan bir yerde bulunması. Tabii organizasyonun mükemmel olması; şampiyonaya giden insanların, yakınlarına övgüyle söz etmesi de sayıyı artıran bir başka faktör.

Haberin Devamı

2 önemli uyarı

Karşılaşma oynanırken fotoğraf çekimi yasak ve seyirciler koltuklarında oturmak zorunda.

TÜRK halkının, turnuvada tribünleri doldurmasını nasıl övüyorsak, bazı uyarılarda bulunmak da boynumuzun borcu…
1- Maçlar sırasında flaşlı fotoğraf çekimi kesinlikle yasak. Çünkü flaşlar oyuncuların topu görmesini engelliyor ve dikkatlerini dağıtıyor.

2- Salondaki seyirciler maç esnasında koltuklarına oturmak zorunda. Seyirciler ancak tenisçiler oyun arasında  dinlenirken tribünlerde dolaşabilirler.


Stosur ve Zvonareva yarı finale yükseldi

Haberin Devamı

TEB BNP Paribas WTA Championships Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası’nda Beyaz Grup’ta Çinli Li Na’yı 2-0 yenen Avustralyalı Samantha Stosur yarı finale kaldı. Gruptaki diğer maçta İtalyan Marion Bartoli, Belaruslu Victoria Azarenka’yı 2-1 mağlup etti. Petra Kvitova’nın, Polonyalı Radwanska’yı 2-0 yendiği Kırmızı Grup’ta ise Zvoreva son 4’e kaldı.

SEYİRCİ SAYILARI
1. gün 10 bin 284
2. gün 10 bin 676
3. gün 11 bin 217
4. gün 11 bin 898
Toplam 45 bin 75

Yazarın Tüm Yazıları