Türkiye'nin en yüksek şelalesine ziyaretçi akını

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin en yüksek şelalesine ziyaretçi akını
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 16:32

Türkiye'nin en yüksek şelalesine ziyaretçi akını

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/AYBASTI (Ordu), (DHA) - ORDU'nun 1500 rakımlı Aybastı Perşembe Yaylası ile 105 metre yüksekten akan Uzundere Şelalesi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.
Ordu'nun Aybastı İlçe Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, her yıl yaklaşık 500 bin yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Perşembe Yaylası'nda, konaklama ve ulaşım sorunu büyük ölçüde çözdüklerini, önümüzdeki yıllarda 1 milyon turist ağırlamayı hedeflediklerini söyledi. İlçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta keşfedilen 105 metre yüksekliğinde, üst tarafında 1 şelale, alt tarafında ise 6 şelalenin bulunduğu 7 şelaleden oluşan Uzundere Şelalesi'ni de tanıtarak turizme kazandıracaklarını belirten Başkan Gündoğar şunları kaydetti:
"Yaylamıza artık günübirlik tur otobüsleri geliyor. Ziyaretçiler eskiden haftasonları rağbet gösteriyordu, fakat çalışmalarımız sonucu artık hafta içi de geliyorlar. 9 asırdır devam eden güreş şenliğimiz var. Bu şenlikle ilçemiz ve yaylamızın tanıtımını daha etkin yapıyoruz. Yaylada bulunan menderesler (akarsu yatağının düzlüklerde oluşturduğu kıvrımlar) doğal güzelliği ile burayı ziyaret edenleri hayran bırakıyor. Yayladaki konaklama sorununu da önemli oranda aştık. İlçemizde 70 yataklı otel yapıldı, açılışı gerçekleştirilecek. Ayrıca yaylada evleri olanlardan pansiyona çevirenler de var onlara yardımcı oluyoruz. Pansiyonda 150 yatak kapasitesine ulaştık. Hedefimiz bunu 500'e çıkarmak. Karavan turizmi ve çadır kampı da mevcut. Büyük ilgi çeken Uzundere Şelalesi'ni de tanıtıp ziyaretçilerimizi dahada artıracağız."
ARAPLARIN İLGİSİ
Perşembe Yaylası'na son yıllarda Arap turistlerinde yoğun ilgi gösterdiğini de vurgulayan Başkan Gündoğar sözlerini şöyle sürdürdü:
"Geçen yıl yaylaya günübirlik 2 tur otobüsü geliyordu, şu anda ise 4 tur geliyor. Arap turistlerden araçlarıyla gelenler var. Günlük 40 araçla geliyorlar, yaylayı geziyorlar. Konaklamak için Fatsa'yı tercih edenler var. Konaklama ihtiyacını burada karşılayanlar da oluyor. Yerel imkanlarla yaylamızı tanıtmaya, buradaki işletmeci ve esnafımıza da destek olmaya çalışıyoruz. Artık yaylamız büyük ilgi çekmeye başladı. Turizmde bu tanıtım faaliyetlerimizin meyvesini alıyoruz."
911 YILLIK GÜREŞ ŞENLİĞİ
Başkan Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenleyecekleri 9 asırdır devam eden 911'inci geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali'nin ise bu yıl 17- 23 Temmuz tarihleri arasında düzenleneceğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!