Türkiye'nin en popüler 5 oyun geliştirme şirketi

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin en popüler 5 oyun geliştirme şirketi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 16:08

Oyun geliştiriciler kullanılan teknolojilerle oyun dünyasına kitleleri sürükleyerek çok parlak bir noktaya geldiler. Türkiye'de de giderek popüler hale gelen bu sektörün en iyi 5 şirketi başarılı işlere imza atıyor.

Haberin Devamı

Oyun sektörü eğlence sektörü içinde her geçen gün büyüyor. Geçmişten günümüze baktığımızda oyunlar oldukça değişti. Hem bilgisayar hem de konsol oyunlarında gelişen teknoloji yeni bir devrim yarattı. Çok oyunculu çevrimiçi oyunlar da sektörü başka bir boyuta taşımış oldu. Yalnızca bilgisayar ve konsol değil, mobil platformlarda oyunlar oldukça sağlam bir yere yerleşti. Oyun geliştiriciler, kullanılan teknolojilerle oyun dünyasına kitleleri sürükleyerek çok parlak bir noktaya geldiler. Türk oyun sektörü de son zamanlarda çok büyük ilgi görmüş, adından söz ettirmeyi başarmıştır. İşte popüler olan 5 Türk oyun geliştirme şirketi:

1. TaleWorlds Entertainment

2005 yılında Ankara'da kurulan video oyunları geliştiren bir şirkettir. Dünya genelinde tanınan ilk Türk oyunu olan Mount&Blade oyunu, 2011 yılı listesinde tüm zamanların en iyi 100 oyununda 91. olmuştur. Oyun Ortaçağ temalı ve rol yapma oyunudur. Mount&Blade, Mount&Blade: Warband, Mount&Blade: Ateş ve Kılıç, Mount&Blade Warband: Napolyon Savaşları, Mount&Blade Warband: Viking Conquest, Mount&Blade II: Bannerlord oyun serileridir. PlayStation’da oynanabilen ilk Türk oyun olması ile oldukça ilgi çekiyor.

2. Peak Games

Haberin Devamı

Dünyanın önemli oyun şirketleri arasına girmeyi başaran Peak Games 2010 yılında kurulmuştur. Peak Games mobil oyun endüstrisinde dünya çapında kullanıcı sistemini başarı ile kurmuştur. Oyunları 270 milyondan fazla kullanıcı oyunları kurmuştur. En popüler oyunları arasında Spades Plus, Gin Rummy Plus, 101 Okey Plus and Toy Blast vardır.

Türkiyenin en popüler 5 oyun geliştirme şirketi

3. Gram Games

Global mobil eğlence stüdyosu olan Gram Games 2012 yılında İstanbul'da kurulmuştur. Her yaşa hitap eden bulmaca oyunlarıyla 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmıştır. 1010!, Lumino!, Merged! sevilen oyunları arasındadır. Six! oyunu ile Amerika'da Pokemon Go'yu geçerek dünya genelinde de kendini göstermiştir. Londra'da da ofis açarak global olarak büyümeye devam ediyor.

4. Panteon

Haberin Devamı

3 kişi ile başlayıp, şu anda 16 kişi ile yoluna devam eden bu şirket 2012 yılında kurulmuştur. MoBu ve Legendary Team oyunlarıyla adını duyurmuştur. Panteon 2015 Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri’nde MoBu, “En İyi Oyun Tasarımı”, “Yılın Oyunu”, İşitsel Sanat ödüllerini almıştır.

Türkiyenin en popüler 5 oyun geliştirme şirketi

5. Mildmania

2013 yılında TÜBİTAK teşviği ile kurulan bu şirket, mobil oyun geliştirme üzerine odaklıdır. Darklings, Rop, Cattch oyunları ile tanınmıştır. Darklings ile çıktığı hafta App Store'da üst sıralarda yer alarak dünya medyasından da oldukça olumlu tepkiler alarak ses getirmiştir. Birçok dalda ödül kazanan MildMania mobil oyun sektöründe kendini geliştirmeye devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME!