Türkiye’nin en büyük yeşil alanı Şanlıurfa’da yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en büyük yeşil alanı Şanlıurfa’da yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2018 19:51

Türkiye’nin en büyük yeşil alanı Şanlıurfa’da yapılıyor

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, şehir merkezinde 3 milyon 500 bin metrekarelik alan üzerine Türkiye’nin en büyük yeşil alan çalışmasını başlattıklarını söyledi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 etaptan oluşan ve ilk 2 etabı tamamlanan GAP Vadisi Projesi için tanıtım programı düzenlendi. Projeye ait tüm ayrıntılara yer verilen tanıtım toplantısında hangi etabın hangi bölgelerde olacağı ve proje içerisinde yer alan tüm çalışmalar kamuoyuna aktarıldı. İçerisinde Cumhuriyet Sosyal Tesisleri, GAP SUKAY, Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası, Teleferik Projesi, Bilim Merkezi ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu tesisi ile Halil-Ür Rahman Şehir Ormanına kadar uzanan alanda 3 milyon 500 bin metrekarelik GAP Vadisi Projesi, şehir merkezi bazında Türkiye'nin en büyük yeşil alan projesi olma özelliği ile Şanlıurfa tarihinde bir ilk olma özelliğini de içerisinde barındırıyor.Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Park Yapım ve Proje Şube Müdürü İbrahim Halil Ünlü yaptığı sunumla etapların oluşturduğu alanı ve mevkileri uydu görüntüleri eşliğinde katılımcılara aktardı.
Kent merkezindeki tüm tarihi ve turistik alanların piknik alanı olarak kullanılmaması çağrıda bulunan Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa halkımız her anlamıyla hizmetin en iyisini hak ediyor. Bunun bilincinde olan Büyükşehir Belediyesi kadroları olarak sosyal yaşam alanında da halkımıza yeni cazibe merkezleri oluşturmak için çalışmalar yürütüyorlar. İşte bunun en güzel örneği de GAP Vadisi. 6 etaptan oluşan GAP Vadisi Projemizle halkımıza aileleri ile birlikte gelebilecekleri, yeşille ve doğayla iç içe bir ortam sunuyoruz. Birinci ve 2. etabı tamamlanan 3. etabında ise sona geldiğimiz GAP Vadisi Projemiz için diğer etaplar da hızlı ve kontrollü bir şekilde devam ediyor. Projemizin içerisinde çocuklarımıza  yönelik Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası, her yaştan erkek ve kadınımız için yüzme havuzları, sportif faaliyetler için her türlü donanım ve piknik alanları ile GAP Vadisi halkımız için yeni yaşam merkezi olacaktır" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!