Türkiye'nin en büyük oyuncak müzesi Samsun'da

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin en büyük oyuncak müzesi Samsunda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2018 15:59

Türkiye'nin en büyük oyuncak müzesi Samsun'da

Haberin Devamı

Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'un Canik Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Oyuncak müzesi', Türkiye'nin birinci, dünyanın ise üçüncü büyük oyuncak müzesinin olarak hizmete açılacak. 
Samsun'un Canik Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Oyuncak müzesi' ilçede bulunan eski belediye düğün salonu alanına kuruldu. Türkiye'nin birinci, dünyanın ise üçüncü büyük oyuncak müzesinin olarak hizmete açılacak olan müze hakkında bilgi veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Türkiye'nin ilk oyuncak müzesini kuran Sunay Akın'ın konsept danışmanlığını yaptığı, büyük çoğunluğunu 1900 ila 1920'li yıllarda yapılmış oyuncakların oluşturduğu oyuncak müzesi, 2 milyon liralık yatırımla kuruldu. Yaklaşık 800 metrekare alanda kurulan müzemizde Almanların, Fransızların, Amerikalıların, Japonların, Polonyalıların, Çinlilerin ve Türklerin geçmişte yaptığı oyuncakları sergilemeyi arzuladık. Bir millet kendi kültürünü, kendi kahramanlarını ve yaşamını gelecek nesillere aktarmak istiyorsa mutlaka kendi oyuncağını yapmak zorundadır. Onun için bir oyuncak müzesi kuralım ve özel sektörünü de oyuncak fabrikası kurmaya teşvik edelim istedik" dedi.

Yapılan müzede Ford'un 1920'de ürettiği ilk oyuncak arabanın yanı sıra Almanya'da yapılan Kızılderili çadırları, Almanya'da üretilen uçak, tren, zeplinler ve birçok farklı ülkelerde üretilen yaklaşık 800 oyuncak yer alıyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!