Türkiye'nin efsanesi

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin efsanesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 21:45

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Ankara’da Vakıf 2000’in düzenlediği ‘Demirel Efsanesi’ toplantısıyla anıldı. Demirel’in doktoru Aylin Cesur, “Demirel’in hikâyesi Türkiye’nin değişen, gelişen, büyüyen Cumhuriyeti’nin hikâyesidir” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK siyasetinin 50 yılına damga vuran 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Vakıf 2000’in düzenlediği ‘Demirel Efsanesi’ toplantısında anıldı. Demirel ile ilgili anılar, son dönemlerinin de yakın tanığı olan doktoru Aylin Cesur’un yanı sıra CHP Milletvekili İlhan Kesici, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski bakanlar Agah Oktay Güner, Ahmet Kurtcebe Alptemoçin, Ahmet Mahir Barutçu, Muhammet Kelleci, eski CHP Milletvekili Onur Öymen, eski DTP Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar, işadamları Erman Yerdelen ile İdris Yamantürk ile gazeteci Yavuz Donat’ın anlatımlarıyla aktarıldı.
Demirel’in doktoru Aylin Cesur, “Demirel’in hikâyesi yalnızca İslamköy’den Çankaya giden bir hikâye değildir. Türkiye’nin değişen, gelişen, büyüyen Cumhuriyeti’nin hikâyesidir. Bir köylü çocuğu Cumhuriyet’in en yüce makamına seçilmiştir ve bu Cumhuriyet sayesinde olmuştur. Cebinde taşıdığı anayasasını diğer cebinde taşıdığı Kuran-ı Kerim gibi kutsal saydı. Hukukun üstünlüğüne inandı” dedi.
Cindoruk ise Süleyman Demirel ismini ilk kez 1954 - 1955 yıllarında duyduğunu söyledi. “Demirel de benim gençlik yıllarımda efsane olarak Ankara’da esmeye başlamıştı” diyen Cindoruk, Hirfanlı ve Sarıyar barajı gibi Cumhuriyet’in önemli eserlerini ortaya çıkaran genç bir mühendis olarak o yıllarda Demirel’in mucizeler yarattığını söyledi

Haberin Devamı

LİDERLİĞİ TARTIŞILMAZ

Etkinliği düzenleyen vakfın başkanı, eski bakan Ahmet Kurtcebe Alptemoçin ise “Zekası ve çalışkanlığının yanı sıra lider olma özelliği asla inkâr edilemez. 10 yıl bürokrat, 12 sene Başbakan ve 7 yıl cumhurbaşkanlığı yapmıştır. Bugün onun kişiliğini, ondan kalan izleri ve alınması gereken dersleri tartışıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!