"Türkiye'nin doping mücadelesini biliyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin doping mücadelesini biliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2013 09:37

Uluslararası Halter Federasyonu Başkanı Tamash Ajan, Türkiye'de dopingle mücadele konusunda yapılan çalışmaları bildiğini belirterek, bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te dün yapılan IWF Kongresi'nin ardından Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, IWF Başkanı Tamash Ajan ile görüştü. Yaklaşık bir saat süren görüşmede, IWF seçimi ve Türkiye'de yaşanan doping olayları konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.
Ajan, IWF Asbaşkanı Hasan Akkuş'un da bulunduğu görüşmede, Türkiye'den 21 sporcuda doping tespit edilmesiyle ilgili süreçten üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Dopingle nasıl mücadele ettiğinizi biliyorum. Bu konuda bana düşen ne varsa yapmaya hazırım. Türkiye ile ilişkilerimiz hep iyi oldu. Bundan sonra da sıkı dostluğumuz ve işbirliğimiz devam edecek. Hasan Akkuş da sizi çok övdü. Yeni görevinizde başarılar diliyorum" diye konuştu.
İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na adaylığını da desteklediğini dile getiren Ajan, "İstanbul, 2020 Olimpiyatları için çok iyi hazırlanıyor. Takip ediyorum" dedi.
Taşpınar, Ajan'a bundan sonra da işbirliğinin devam etmesinden yana olduklarını ifade ederek, kendisini her konuda desteklemeye hazır olduklarını vurguladı. Taşpınar, doping konusunda çok hassas olduklarını ve bundan böyle ülke olarak çok dikkatli olacaklarını kaydetti.
Bu arada dün gerçekleşen kongrede, 2011'de Rusya'nın Kazan kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 53 kilo silkmede bronz madalya kazanan sporcunun, dopingli çıkması nedeniyle dördüncülükten üçüncülüğe yükselen Ayşegül Çoban'ın, madalyası Taşpınar'a teslim edildi.

Haberin Devamı

2017'de Taşkent'te

Başkent Taşkent'teki Yunusabad Spor Salonu'ndaki şampiyonanın açılış törenine Özbekistan hükümeti ve Uluslararası Halter Federasyonu'nun (IWF) üst düzey yöneticileri katıldı.
Açılışta konuşan IWF Başkanı Tamash Ajan, Taşkent'te Cumhurbaşkanı İslam Kerimov tarafından kabul edildiğini ve ülke yönetiminin spora önem verdiğini gördüğünü kaydetti.
Ajan, son yıllarda önemli spor etkinliklerine ev sahipliği yapan Özbekistan'ın önemli deneyimler kazandığını söyledi. Ajan, şampiyonanın da iyi organize edildiğini gördüklerini ve Özbek halkının misafirperverliğine şahit olduklarını ifade etti.
Ajan, "2017'deki Büyükler Dünya Halter Şampiyonası, Taşkent'te yapılacak" dedi.
Özbekistan Başbakan Yardımcısı ve Özbekistan Halter Federasyonu Başkanı Batır Zakirov da şampiyonanın Özbekistan'da düzenlenmesinin sevindirici olduğunu kaydederek, ülkede sporu geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Hükümetin ülkede sporun geliştirilmesine önem verdiğini dile getiren Zakirov, Ajan'a da 2017 yılındaki dünya şampiyonası için teşekkür etti.
Tören sonunda Tamash Ajan'a, Özbekistan Beden Eğitimi ve Spor Enstitüsünce fahri profesörlük unvanı verildi.

Türk Milli Takımı

Yıldız Milli Halter Takımı antrenörlerinden Gökhan Alpak, şampiyonaya 8 erkek ve 7 kız sporcuyla katıldıklarını söyledi.
Taşkent'teki sonuçlara göre gelecek yıl Çin'de yapılacak Yıldızlar Olimpiyatları'na 2 sporcuyla katılmak istediklerini ifade eden Alpak, olimpiyatlar nedeniyle katılımın yüksek olduğunu dile getirdi.
Kızlar milli takımında Cafer Topçu, Emrah Arslan ve Gökhan Kuşçuoğlu, erkek milli takımında ise Üzeyir Hacıyev, Gürsel Ateş ve Gökhan Alpak antrenör olarak görev yapıyor. Şampiyona 13 Nisan'da sona erecek.
Milli takımda yer alan sporcular şöyle:
Kızlar
44 kilo
Gizem Nur Demir
48 kilo Gamze Yayla
53 kilo Elif Ünal
58 kilo Zeynep Atakan ve Safiye Şıvgın
63 kilo Merve Tamer
69 kilo Duygu Aynacı ve Emine Sarıtoprak
69 kilo Hilal Dönmez

Erkekler

50 kilo Oğuzhan Çini ve Ökkeş Yılmaz
56 kilo Ferdi Hardal ve Ramazan İlhan
62 kilo Bekir Gökçe ve Ebubekir Aksoy
69 kilo Furkan Karahisar
94 kilo Kadir Akbulut
94 kilo Furkan Eskioğlu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!