Türkiye’nin Disneyland’i açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin Disneyland’i açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 10:21

Turizmdeki kötü gidiş malumunuz... Sadece bacasız sanayi değil, bağlı işkolları da bundan etkilendi. Ama böyle bir tablo karşısında dahi yatırım yapmaktan ve yenilikçi projeler üretmekten vazgeçmeyen girişimcileri görmek umut veriyor. O umut ışıklarından biri Antalya Belek’ten yansıyor. Şimdilik 1,5 milyar TL’nin harcandığı ve adeta Türkiye’nin Disneyland’i olarak kurgulanan ‘The Land of Legends’ tema park ve oteli, sektöre taze kan getirecek cinsten...

Haberin Devamı

1 Temmuz 2016 Cuma günü resmi açılışı yapılacak The Land of Legends’i yerinde görmek ve projenin detaylarını öğrenmek için birkaç gündür Antalya’daydım. Rixos grubunun bu yeni tema park ve oteli Belek’te inşa edildi. Hayal gücünüzü ve içinizdeki çocuğu selamlayan tasarım, eğlence dünyasının dâhi ismi Franco Dragone’nin eseri. Dünyanın en ünlü sirki Cirque du Soleil’in başarısının arkasındaki Dragone, etkileyici mimarinin bitmeyen eğlenceyle birleştiği ve ülkemiz için ilk niteliği taşıyan bir konsepte imza atmış. 2000 yılında Dragone Productions’ı kurarak şimdiye kadar dünyanın farklı coğrafyalarında gösteriler yapan Dragone, 100 milyondan fazla kişiye ulaşmış. Özellikle su temalı teatral gösteriler konusundaki evrensel ünü, bu tema park için en doğru tercihin yapıldığının kanıtı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Disneyland’i açılıyor

Sektöre yenilik gerek

Her ne kadar “Antalya, Akdeniz artık otele doydu” desek de bundan sonra ihtiyacımız olan, bu tür fark yaratan işler. Tatil yapma ‘alışkanlığı’nı merak uyandıracak projelerle birleştirebildiğimiz sürece hem yerli hem de yabancı turistlerin dikkatini tekrar çekmek mümkün olacak. Sektörün canlanması için böyle yenilikçi girişimlere ihtiyacımız var. Projeye harcanan para, yapımı devam eden etaplar bitip, tüm bölümler açıldığında 4 milyar TL’yi bulacak.

Türkiye’nin Disneyland’i açılıyor

Eğlence ve adrenalinin arkadaşlığı

The Land of Legends sadece bir otel ya da bir eğlence parkı değil. ‘Yeni nesil eğlence’ anlayışının deneysel bir örneği gibi... İçinde su parkları, alışveriş üniteleri, Venedik kanallarının benzerleri, müzik enstrümanları şeklinde kayıkların yüzeceği nehirler gibi heyecan uyandıran birçok bölüm var. 649 dönüme yayılan ve yaklaşık 700 civarında personelin çalıştığı tesiste 5D sinema, çılgın nehir, dalga havuzu, kızaklı su kaydırağı gibi adrenalini bol eğlence seçenekleri de sunuluyor. Otelde konaklamadan da tema parktan yararlanmak mümkün. Online bilet satışının yapıldığı ve aktivitelerin görülebildiği bir internet sitesi hazırlanmış. Otel kısmı 410 odadan oluşuyor. Parklardaki oyunlara ilham kaynağı olan masallardan esinlenilerek tasarlanan rengârenk odalar, çocuklardan çok büyüklere iyi gelecek cinsten. Rixos zincirinin tümüne hâkim olan lüks ve üstün konfor anlayışının her yerde yansıması ise aslında doğal bir sonuç. 

Haberin Devamı

Türkiye’nin Disneyland’i açılıyor

Antalya'da yemek yenecek yerler 

Sırtını Bey Dağları’na yaslamış ve körfezin turkuvaz sularının üzerindeki falezlerden yüzyıllardır Akdeniz’i seyreden Antalya dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip. Şehirde Akdeniz ve Beydağları manzaralı bir kahvaltı için Big Man Lara ya da Atatürk Parkı’ndaki Nar Bistro’ya gidin. Kazım Özalp Caddesi’ndeki asırlık Topçu’da odun ateşinde pişen şiş köfte ve Antalya’ya özgü tahinli sosuyla piyazı da öneririm. Antalya’nın geleneksel lezzetlerinden olan kuzu tandır için kale kapısı Zincirli Han içindeki Hasan Antalya’da iyi bir adres. Şehrin en eski döner lokantası Hakkı Baba, Antalya lezzetlerini tadabilecek mekânlardan biri. Akdeniz ve Ege mutfağı tutkunlarının durağı ise Merkez Bankası arkasında bulunan İzmirli’nin Yeri. Öğle ve akşam yemeklerinin vazgeçilmez adreslerinden bir diğeri Mevlana Lokantası. Atatürk Kültür Parkı içindeki 7 Mehmet geleneksel lezzetleriyle ünlü. Kaleiçi’nde yer alan rafine restoran Seraser, otantik bir Antalya evi. Avlusunda dünya mutfaklarını sunuyor. Latin Amerika’nın sokak lezzetlerinin lezzet tutkunları ile buluştuğu Kaleiçi’nin yeni adresi Pio Gastro Bar & Bistro’da kendinize hem lezzet hem de müzik ziyafeti çekebilirsiniz. Kaleiçi Yat Limanı’nda eski bir un değirmeni olan Arma, deniz ürünleri sevenlerin lezzet, ambiyans ve keyifli müziği bulacağı mekân.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Disneyland’i açılıyor

Antalya'da nerede kalınır?

Antalya Kaleiçi’ndeki Kavanoz Hotel’e bayıldım. Eski evlerin restorasyonuyla ortaya çıkan tesisin içinde 2300 yıllık tarihi eserler de var. Ortadaki havuz, keyifli bir peyzaj, sahiplerinin zevkini yansıtan harika müzikler ve lezzetli yemekler otelin bana hatırlattıkları arasında bulunuyor. Büyük tatil köyü meraklıları ise  Beldibi’ndeki Nirvana Lagoon Villa Suites & SPA’ya uğrayabilir.160 dönümlük arazide, 3 bin 500 adet çam ağacı ve Maldiv tarzı ahşap mimari var. İki muhteşem koy, eşsiz bir doğa, müthiş bir mimari ve birbirinden özel restoranlar Maxx Royal Kemer Resort’ta bulunuyor. Belek’teki 650 oda ve 13 villadan oluşan Kaya Palazzo Golf Resort çam ormanı içine kurulmuş ve dünyaca ünlü golf saha tasarımcısı David Jones imzasını taşıyan golf kulübü de var.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Disneyland’i açılıyor

BAKMADAN GEÇME!