Türkiye'nin coğrafı işaretli ürünleri ATO'da sergileniyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin coğrafı işaretli ürünleri ATOda sergileniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 10:46

Türkiye'nin coğrafı işaretli ürünleri ATO'da sergileniyor

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- YEREL değerlerin ekonomiye kazandırılmasına yönelik Türkiye'nin Coğrafı İşaretli Ürünler Sergisi, Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) törenle açıldı. Sergide, Edirne'den Kars'a Türkiye'nin tüm yerel lezzetleri ve değerleri vatandaşlara ücretsiz olarak ikram ediliyor. ATO Başkanı Gürsel Baran, "Yerli malı ürünlerimiz coğrafi işaret alarak ihracatımıza güç katacak" dedi. 
Coğrafi İşaretli Ürünler Sergisi'nin açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Ankara Valisi Ercan Topaca, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ATO Başkanı Gürsel Baran tarafından gerçekleştirildi. ATO Başkanı Gürsel Baran, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken açılışın ardından stantları gezerek, ürünlerden tattı ve yöresel ürünlerin coğrafi işaret tescil durumları hakkında bilgi aldı.
Hisarcıklıoğlu ve Palandöken stantları gezerek, çeşitli illerin Ticaret ve Sanayi Odası başkanları ile sohbetlerde bulundu, yöresel ürünler hakkında bilgiler aldı. ATO, TOBB ve TESK başkanları, Kahramanmaraş standında ise döner çubuğuna takılı halde bulunan Maraş dondurmasını döner bıçağıyla kestiler. Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, standının ziyaretçilerine Çubuk turşusu ve Çubuk'a özgü Agat taşından yapılmış tespih hediye etti. 
Sergiye Adana, Aydın, Erdek, Gemlik, İzmir, Kayseri, Marmaris Ticaret Odaları, Amasya, Antakya, Beypazarı, Burdur, Çankırı, Çaycuma, Devrek, Erbaa, Erzincan, Kahramanmaraş, Keşan, Kırklareli, Malatya, Mersin, Muğla, Mustafa Kemal Paşa, Niksar, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Tatvan, Tokat, Trabzon, Turhal Ticaret ve Sanayi Odaları ile, Çanakkale, Gemlik, İzmir, Kızıltepe, Nevşehir Ticaret Borsaları stant açtı. Çok sayıda belediye ile özel kuruluşun da yer aldığı sergide, toplam 130 stantta 200'ü aşkın ürün sergilendi. 
YERLİ MALI ÜRÜNLERİMİZ COĞRAFİ İŞARET ALARAK İHRACATIMIZA GÜÇ KATACAK
Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi yaparak, Ankara'yı bu ürünlerin ihracatı için merkez haline getirmeyi hedefleyen Ankara Ticaret Odası, sergide B2B standıyla yer aldı. ATO'nun standında, üreticiler ile alıcılar bir araya gelerek ikili iş görüşmesi yaptılar. Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi ve Sergisi ile yerel değerlerin ekonomiye kazandırılmasını hedeflediklerini anlatan ATO Başkanı Gürsel Baran, "Yerli malı ürünlerimiz coğrafi işaret alarak ihracatımıza güç katacak" dedi. Baran, Türkiye'nin tüm bölgelerinin kendine özgü ürünlerinin yurtdışına açılması için Ankara'nın önemli bir merkez olarak konumlandırılabileceğini de kaydetti, "Bu bereketli topraklarda üretilen ürünlerimiz dış pazarda hak ettiği değeri bulsun diye çalışıyoruz. Öyle bir aşama kaydedelim ki ürünlerimizin adı yerli, şanı uluslararası olsun" diye konuştu. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!