Türkiye'nin 7 yıldızlı oteli satıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin 7 yıldızlı oteli satıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2009 09:57

Antalya bölgesinin en lüks otellerinden biri olan ve 1.5 sene önce Rus Mirax Grubu'na satılan Sungate Port Royal tekrar el değiştiriyor. Kemer'deki 7 yıldızlı otelin yeni sahibi son dönemde turizmde yaptığı ataklarla adından çok söz ettiren Fettah Tamince'nin Rixos grubu olacak.

Haberin Devamı

eguler@hurriyet.com.tr

İşte o otel / Foto-galeri 

Rus Mirax grubu, Sungate Port Royal’i 2007 yılının ağustos ayında 340 milyon dolara satın almıştı. Otele özellikle zengin Rus turistleri çekmeye başlayan grubun işleri kriz nedeniyle kötüye gitmeye başlayınca 1094 odalı bu ultra lüks oteli satışa çıkarmıştı.

Turizm sektörü yetkilileri, bir süredir devam eden görüşmelerin sonuçlandığını ve satışın gerçekleştiğini söylerken, satış bedeli olarak 200 milyon dolar rakamı telaffuz ediliyor.

Rixos grubundan yapılan açıklamada ise görüşmelerde son aşamaya gelindiği ve çalışmaların önümüzdeki hafta neticelenmesinin beklendiği ifade edildi. Açıklamada satış bedeli ile ilgili bir bilgi verilmedi.

SADECE KUMSALI 1 KİLOMETRE

Özel limanı olan ve 250 bin metrekare arazi üzerine kurulu otel Kemer'de Beldibi bölgesinde yer alıyor. Otelde toplam 17 ayrı tipte 1094 oda ve 3 bin yatak bulunuyor. Kumsalı 1 kilometre olan otelde 18 bin metrekare üzerine kurulu 14 açık, 2 de kapalı havuzu yer alıyor.

Haberin Devamı

YILDIZI SON YILLARDA PARLADI

Antalya'da akrabalarının yanında halı satarak iş hayatına başlayan Fettah Tamince'nin sahibi olduğu Rixos son yıllarda Türk turizm sektörünün en çok dikkat çeken gruplarından biri. Başbakan Erdoğan'ın da tatilleri için tercih ettiği Rixos zincirine bağlı olarak Antalya ve Bodrum'da 4, Dubai'de de bir adet süper  lüks tatil köyü bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde şehir oteli kategorisinde Grand Rixos Ankara'yı devralan grubun Konya'da da bir oteli bulunuyor. Rixos'un Kazakistan'da iki tane şehir oteli var.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!