Türkiye’den vazgeçmeyiz

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den vazgeçmeyiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 11:09

Darbe girişimi gecesi İstanbul’da olduğunu ve gelişmeleri birebir yaşadığını anlatan Königs, “Ama iyi uyudum. Türkiye’ye yatırımlardan geri durmayacağız. Türkiye’ye güvenmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

TD-IHK Başkanı Rolf A. Königs, otomotiv teknolojileri sektöründe dünya çapında en büyük 100 işadamı arasında. AUNDE, ISRINGHAUSEN ve FEHRER şirketleri 27 ülkede 100’ü aşkın şirketle üretim yapıyor. Bu ülkelerden biri de Türkiye... Königs Türkiye’ye niçin yatırım yaptıklarını şöyle anlattı: 

“Biz 1989 yılından beri Türkiye’deyiz. Yani 27 yıldan beri. Önce çok küçük başladık. Şimdi çok sayıda işletmemiz var Türkiye’de. 27 yılda çok büyük tecrübeler edindik. İyi zamanlar kötü zamanlar vardır. 1994 yılında Türkiye’de çok ağır bir kriz oldu. Birçok yabancı yatırımcı Türkiye’yi terk etti. Ama biz kaldık. Kalıcılık ve güven önemli. Biz Türkiye’de hiçbir engelle karşılaşmadık.”

SİYASET DEĞİL, İŞ YAPIYORUZ

“Çok özgürce gelişip büyüdük. Bu nedenle gelecekte de herhangi bir sorun görmüyorum. Biz siyaset değil, iş yapıyoruz. Türkiye bizim için çok önemli bir platform. Ben 1989’da Türkiye’de yatırım yaptığımda, birçok Alman işveren ‘Ne yapacaksınız Türkiye’de?’ diye sordu. Bizi anlamadılar. Sınırsız imkanlar, genç insanlar ve büyük bir pazar olarak gittik ve Türkiye’yi tüm bölge için bir platform haline getirdik. Birinci safhada sadece Türkiye pazarı için ürettik. İkinci safhada ihracata başladık. Üçüncü safhada Türkiye’deki şirketimiz bölgedeki Macaristan ve Polonya’da iki şirket kurdu. Biz büyüdük. Türkiye platform olarak kendini kanıtladı. Bu stratejiyi devam ettiriyoruz. Türkiye’de şimdiki gereksiz tartışmalara bir an evvel son vermeliyiz.”
Darbe girişimi gecesi İstanbul’da olduğunu ve gelişmeleri birebir yaşadığını anlatan Königs, “Ama iyi uyudum. Türkiye’ye yatırımlardan geri durmayacağız. Türkiye’ye güvenmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

DAHA FAZLA YATIRIM BEKLİYORUZ

Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya’dan Türkiye’ye son 10 yılda 7.7 milyar dolar yatırım geldiğini söyledi. Daha fazla yatırım beklediklerini belirten Büyükelçi, şöyle dedi:
“Almanya gibi ilişkilerimizin çok yönlü geliştiği bir başka ülke herhalde yoktur. Bunda Almanya’da yaşayan 3 milyonun üzerindeki vatandaşlarımızın da büyük payı bulunmaktadır. İkili ticaret hacmimiz son 10 yılda yüzde 60 oranında artarak, geçen yıl 36 milyar Euro’yu aşmıştır. Bu yılın ilk 9 ayında Almanya’ya ihracatımızın yüzde 5.2, ithalatımızın yüzde 1.7 arttığını görüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!