Türkiye'den Rusya'ya 'çalışma grubu' teklifi

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden Rusyaya çalışma grubu teklifi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2015 07:54

Hava sahası ihlali krizi nedeniyle gerilen Türkiye-Rusya ilişkilerinde önemli bir gelişme yaşandı. Rusya'dan yapılan açıklamaya göre, Ankara benzer krizlerin yaşanmaması için ortak çalışma grubu kurulmasını önerdi.

Haberin Devamı

Ankara ile bu konuda temasa geçildiğini duyuran Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği'nde görevli askeri ataşemiz Türkiye Savunma Bakanlığı'nı ziyaret etti. Salı günü öğleden sonra gerçekleşen temasta Türk meslektaşlarıyla görüşen ataşemiz Rusya’nın Suriye’de atacağı adımların benzer krizlere yol açmaması için ortak çalışma grubu kurulması yönünde öneri aldı" dedi.

Söz konusu çalışma grubunun Türk ve Rus savunma bakanlıkları arasında kurulmasının planlandığını belirten Konaşenkov, "Şimdi biz konu üzerinde çalışmalar yapıyoruz” ifadesini kullandı.

MOSKOVA'YA DAVET ETMİŞTİ

Daha önce de Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov, "yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi için görüşmeler gerçekleştirmek üzere" Moskova'ya gelecek bir Türk heyetini ağırlamaya hazır olduklarını belirtmişti.

Haberin Devamı

Ankara ile Moskova arasındaki ilişkiler, geçtiğimiz hafta sonunda Rusya'ya ait savaş uçaklarının Suriye sınırı yakınlarında Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle gerilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!