Rus basınından flaş Türkiye iddiası

Güncelleme Tarihi:

Rus basınından flaş Türkiye iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 11:30

Rus haber ajansı Sputnik, Türkiye'nin Suriye'deki silahlı muhalefet liderlerine provakasyonlara gelmemeleri konusunda çağrıda bulunduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Rusya’nın Suriye’deki ateşkes izleme merkezinden yapılan açıklamada, Türkiye’nin Suriye’deki silahlı muhaliflerin liderlerine teröristlerin provokasyonlarına gelmemeleri yönünde çağrı yaptığı belirtildi. 

Rusya Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinden yayınlanan açıklamada "Rusya, Türkiye'ye Suriye'deki silahlı muhalif grupları terör örgütlerinin Suriye yönetimine yönelik provokasyonlarına gelmemeleri yönünde çağrı yapma yönünde talep iletti. Türkiye de muhaliflerin liderlerini El Nusra ve DEAŞ terör örgütlerinin provokasyonlarına gelmemeleri yönünde çağrı yaptığı yönünde bilgi verdi" ifadeleri kullanıldı.

RUSYA VE ABD ANLAŞTI

Öte yandan, Reuters'ın haberine göre Rusya ve ABD genelkurmay başkanları Suriye hava sahasında yaşanabilecek olası kazaların engellenmesi için varılan ortak mutabakatın devam ettirilmesi konusunda fikir birliğine vardılar.     Rus haber ajanslarına göre, Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov ve ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri konusunu ele aldı ve Suriye'de çatışmaların engellenmesi için alınacak ilave önlemler üzerinde çalışmak konusunda görüş birliğine vardı.    Hava araçlarının güvenliğini hedefleyen mutabakat, Rusya'nın Suriye hükümetini DEAŞ ve diğer silahlı gruplara karşı mücadelesinde desteklemek için devreye girmesinin ardından Ekim 2015'te imzalanmıştı.     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!