Türkiye'den Norveç'e iki mesaj

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden Norveçe iki mesaj
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2011 12:51

Dışişleri Bakanlığı, dün Norveç'te yaşanan terör saldırılarıyla ilgili bir mesaj yayınladı. Başbakan Erdoğan ise Norveçli mevkidaşına taziyelerini gönderdi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Norveç halkı ve hükümetinin yanında olduğu ifade edilen mesaj şöyle:

Dün (22 Temmuz) Oslo’da Başbakanlık ve diğer bazı Hükümet binalarının bulunduğu bölgede meydana gelen şiddetli patlamaları ve kısa bir süre sonra Ütoya adasında İşçi Partisi’nin Gençlik Kampı’nda gençlere yönelik vuku bulan silahlı saldırıyı esefle kınıyoruz.

Hükümetimizi ve Türk milletini derin bir üzüntüye sevkeden bu olaylarda hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı, yaralananlara acil şifa diliyoruz.

Türkiye, masum insanların hayatına kasteden bu tür terör eylemleriyle uluslararası camianın dayanışma içinde mücadele etmesi gerektiğine inanmaktadır. Her zaman barış ve dostluğun yanında olan Norveç halkı ve Norveç Hükümeti’nin bu zor günlerinde yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'DAN STOLTENBERG'E TAZİYE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Başbakan Jens Stoltenberg'e bir başsağlığı mesajı gönderdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, saldırıların derin bir üzüntüye neden olduğunu belirttiği mesajında şunları kaydetti:

“Sayın Başbakan, dün Oslo'da resmi binaların bulunduğu mevkide meydana gelen patlama ve partinizin Gençlik Kampı'ndaki gençlere yönelik vahim saldırı Hükümetim ve Türk milleti nezdinde derin bir üzüntü yaratmıştır.

Masum insanların hayatına kasteden bu tür terör eylemlerini esefle kınıyorum. Dost Norveç halkı ve Norveç Hükümeti'nin bu zor günlerinde yanında ve dayanışma içinde olduğumuzu vurgulamak isterim.

Bu menfur saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum.

İçten saygılarımla.”

TÜRKİYE'DEKİ NORVEÇLİLER KURBANLAR İÇİN DUA ETTİ

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde yerleşik yaşayan Norveçliler, Norveç’in başkenti Oslo’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua etti. Birbirlerine sarılıp ağlayan Norveçliler, terörü lanetledi.

ALANYA'DAKİ NORVEÇLİLER ÖLEN VATANDAŞLARININ YASINI TUTTU / FOTO GALERİ

Alanya Norveç Kültür Evi’nde bir araya gelen Norveçliler, terör saldırısında hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua etti. Norveç Kültür Evi’ndeki Norveç bayrağı yarıya indirilirken, mumlar yakılıp ilahiler söylendi. Rahip Harald Skarsauive’nin yaptığı duanın ardından bazı Norveçli kadınlar birbirlerine sarılıp gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Terörü kınadıklarını söyleyen Rahip Skarsauive, "İnanılması güç bir olay. Yarın saat 18.00’da burada Norveçliler olarak toplanıp ayin yapacağız. Çok üzgünüz ve böyle bir olayın yaşanmasına hala inanmakta zorlanıyoruz. Hayatını kaybedenlerin acısını yaşarken, yaralananlara da şifa diliyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!