Türkiye'den IMF'ye hibe

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden IMFye hibe
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 10:05

Türkiye ile IMF arasında Afet Etkilerinin Sınırlandırılması ve Borcun Hafifletilmesi Fonu'na ilişkin hibe anlaşması onaylandı - Buna göre Türkiye, yerel hukuk ve bütçe ödenekleri çerçevesinde fonun vekili IMF'ye hibe kaydıyla 1 milyon dolar finansal katkı sağlayacak 

Haberin Devamı

Türkiye ile Uluslararası Para Fonu (IMF) arasında Afet Etkilerinin Sınırlandırılması ve Borcun Hafifletilmesi Fonu'na (CCR) ilişkin hibe anlaşması onaylandı.

Buna ilişkin milletlerarası anlaşma, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Anlaşmaya göre, Hazine Müsteşarlığınca temsil edilen Türkiye, yerel hukuk ve bütçe ödenekleri çerçevesinde CCR Emanet Fonu'nun vekili olarak IMF'e, hibe kaydıyla 1 milyon dolar finansal katkı sağlayacak. 
Hibe, özellikle borcun hafifletilmesini temin etmek amacıyla "Afet Sonrası Etkilerin Hafifletilmesi Penceresi" veya "Afet Etkilerinin Sınırlandırılması Penceresi" kapsamında CCR Emanet Fonu'nda belirtilen amaçlar için kullanılacak. 
Türkiye, ülke dışında söz konusu anlaşmasının sonuçlanması ve uygulanması ile ilgili tüm vergi ve diğer kamusal masrafların yanı sıra kullanımlara ilişkin transferler ve kur riski maliyetlerini üstlenmeyecek. 
Hibe katkısı CCR Emanet Fonu Enstrümanı' na uygun olarak, vekil tarafından idare edilecek ve fon kapsamında borcun hafifletilmesini sağlamak amacıyla kullanılacak. 
Söz konusu anlaşma, Türkiye tarafından yürürlük için gerekli kendi iç süreçlerin tamamlandığına dair yazılı bildirimin IMF tarafından alınmasını müteakip yürürlüğe girecek. Türkiye anlaşmanın yürürlüğe girmesinin ardından 6 ayı geçmeyecek şekilde hibe ödeme tarihini belirleyecek. 

BAKMADAN GEÇME!