Türkiye'den flaş 'IŞİD' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden flaş IŞİD açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 10:20

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve ABD'nin yakın zamanda IŞİD'e karşı "kapsamlı bir mücadele" başlatacağını söyledi.

Haberin Devamı

Güneydoğu Asya Uluslar Topluluğu (ASEAN) 48'inci Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere bulunduğu Malezya'da TRT Haber'e konuşan Çavuşoğlu, "ABD ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde; üslerimizin, özellikle de İncirlik üssünün açılması konusunda mesafe katettik" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, "İnsanlı ve insansız Amerikan uçaklarının gelmeye başladığını görüyoruz. Yakında DAEŞ'e karşı hep birlikte kapsamlı bir savaş başlatacağız" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, "Koalisyon içindeki bazı ülkelerin de ilgisi var katılmak İstiyorlar. İngiltere ve Fransa olmak üzere. Bölgesel ülkelerden de Suudi Arabistan, Katar ve Ürdün'ün katılma olasılığı var. Amacımız sonuç odaklı bir strateji ile DAEŞ'le mücadele etmek" dedi.

Türkiyeden flaş IŞİD açıklaması

Haberin Devamı

"O ZAMAN DAHA GÜVENLİ OLACAK"
Çavuşoğlu, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki temasları kapsamında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir araya geldi.

Reuters'ın haberine göre, görüşmenin başında bir gazeteci tarafından, Çavuşoğlu'na, Türkiye ve ABD'nin Suriye'de oluşturmayı planladığı güvenli bölgede ne zaman etkin bir Suriyeli muhalif gücü olacağı soruldu.

Çavuşoğlu, "Şu an ılımlı muhalifleri ABD ile birlikte eğitip teçhizatlandırıyoruz. Ayrıca yakında DAEŞ'le mücadelemizi çok etkin biçimde başlatacağız" cevabını verdi. Bakan Çavuşoğlu, "O zaman bölge DAEŞ'le savaşan ılımlı muhalefet için daha güvenli olacak" diye ekledi.

Türkiyeden flaş IŞİD açıklaması

Bakan Çavuşoğlu, Kerry ile gerçekleştirdiği görüşmeden önce de Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, 35 dakika süren görüşmede ikili ilişkiler, Suriye'de IŞİD ile mücadele ve Türk Akımı'na ilişkin konular ele alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!