Türkiye'den 3 bin kitap

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden 3 bin kitap
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 13:40

Türkiye sanat ve edebiyat dünyası fuarda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi birlikte hazırladığı ulusal stand ile tanıtılacak.

Haberin Devamı

Türkiye ulusal standı, 92 metrekaresi çocuk yayıncıları için olmak üzere toplam 368 metrekarelik bir alandan oluşacak. Salon 5.0’daki ulusal stantta 14 yayınevi, Salon 3.0’daki çocuk yayınları standında 10 çocuk ve gençlik edebiyatı yayıncısı kendilerine ayrılan sergi ve görüşme ünitelerinde eserlerini tanıtacak ve telif görüşmeleri yapacaklar.

Ulusal stantta Türk yayın dünyasının seçkin eserlerinden oluşan yaklaşık 3 bin kitap ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Türkiye ulusal standında yazarlar İskender Pala, Erhan Afyoncu, Muzaffer Albayrak, Kemalettin Kuzucu ve Selin Kutucular’ın da katılacağı toplam 5 etkinlik düzenlenecek. Ayrıca Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılı anısına, 15 ülkede 8 farklı dilde kaleme alınmış 150 kadar kitabın yer aldığı ‘Çanakkale Kitapları Sergisi’, fuar boyunca ziyaretçilere açık olacak. Ulusal stantta Türk edebiyatı ve yazarlarının dışa açılımına destek verecek TEDA Çeviri Destek Programı ve yayınlanan kitaplarının tanıtımı da yapılacak.  

Türkiyeden 3 bin kitap


AHMET TELLİ FRANKFURT TÜRK HALKEVİ'NDE


Türkiye'nin yaşayan en büyük şairlerinden Ahmet Telli, Frankfurt Kitap Fuarı programı ve Frankfurt Türk Halkevi' nin 50. kuruluş  yılı kutlamaları çerçevesinde  düzenlenen edebiyat akşamına katılacak. 17 Ekim Cumartesi günü saat 18.00'de Frankfurt Türk  Halkevi' nde  (Werrastr.29, 60486 Frankfurt am Main) gerçekleşecek programda sanatçı Aysun Kalmik de Mehmet Ali'nin gitarı eşliğinde Ahmet Telli'nin eserlerini seslendirecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!