Türkiye’deki yükseköğretime Avustralya ilgisi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’deki yükseköğretime Avustralya ilgisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 17:31

Avustralya’da faaliyet gösteren bir yükseköğretim kurumu, iki yıllık İngilizce ön lisans programları ile Türkiye’ye geliyor. Kurum, Türkiye’den öğrencilere eğitimlerine Avustralya’da devam etme imkanı tanıyacak.

Haberin Devamı

İki yıllık İngilizce ön lisans programları ile TAFE TR UNI adıyla Türkiye’ye giren ‘TAFE’, Avustralya Büyükelçisi James Larsen’in konutunda verilen bir davet ile tanıtıldı. Larsen, konuşmasında Avustralya Hükümeti temsilcisi olarak oluşumu yüzde 100 desteklediğini vurguladı. Güney yarım kürenin en büyük yüksek eğitim kurumlarından biri olarak bilinen TAFE, Türkiye’de hem Türk hem de uluslararası öğrencilere eğitim vermeye başlıyor.

Avustralya’nın en büyük yükseköğretim kurumlarından biri olan TAFE, her sene 500 binden fazla öğrencisi, 50 binden fazla öğretim üyesiyle, 130 yerleşkesinde uluslararası ön lisans, üniversite lisans ve lisans üstü düzeylerde 1200 alanda eğitim veriyor.

Eğitime İstanbul’da başla, Sidney’de tamamla

TAFE’nin Türkiye’de verilecek eğitimlerinden mezun olan öğrenciler, Avustralya’da eğitim alan öğrencilerin aldığı uluslararası itibar gören ve tercih edilen Avustralya Devlet Eğitim kurumu TAFE NSW ile aynı ön lisans diplomalarını alacaklar. TAFE Türkiye’de isteyen öğrenciler ön lisans-diploma programlarının tümünü Türkiye’de tamamlayabilecekleri gibi isteyenler, öğrenci vize koşullarını sağladıkları taktirde eğitimlerine istedikleri bölümde Avustralya’da devam edebilecek. Diplomalarıyla, Avustralya veya başka ülkelerdeki uluslararası üniversitelerin lisans programlarına garantili geçiş hakkı kazanacak. Avustralya’da lisans tamamlayan öğrenciler 2 yıl çalışma vizesi alabilecekleri gibi, gereken koşulları sağladıkları takdirde, göçmenliğe başvurma hakkını da elde edebilecek. Öğrencilere ayrıca eğitimleri süresince Türkiye, Avrupa ve Avustralya’da ücretli veya ücretsiz staj olanakları sağlanabilecek.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!