Türkiye’deki teknoloji şirketlerin ‘cep’ rekabeti kızıştı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’deki teknoloji şirketlerin ‘cep’ rekabeti kızıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 17:16

Her geçen gün artan cep telefonu satışları yerli modellerin pazarını hareketlendirdi. Vestel, Casper, General Mobile, Turkcell, Avea ve Vodafone Türkiye’nin farklı özelliğe sahip modeller sunduğu cep telefonlarının fiyatları 649 TL’den başlıyor 1299 TL’ye kadar çıkıyor. Şu an Türkiye’de en çok satılan ithal telefonlarla yerli telefonları karşılaştırdık. Seçim sizin...

Haberin Devamı

TÜRKİYE’deki cep telefonu merakı ‘akıllı’ modellerle sınır tanımıyor. Gözümüzü ayırmadığımız akıllı telefonlar, neredeyse bilgisayarlardan daha değerli. Cebimize sığan mini bilgisayarlara dönüşen akıllı telefonlarla alışkanlığımız da, harcadığımız para da her geçen gün artıyor.

Türkiye’deki teknoloji şirketlerin ‘cep’ rekabeti kızıştı

Son üç yılda bir cep telefonuna harcadığımız ortalama para 750 liradan 1250 liraya kadar çıkmış durumda. Bu rakamın önümüzdeki yıllarda da hızla artması bekleniyor. Durum böyle olunca yerli markaların kullanıcılara sunduğu modeller daha fazla dikkat çekmeye başladı. Yerli markalar, yabancı rakiplerine göre daha uygun fiyatlı akıllı telefonları tüketicilerin beğenisine sunarken, bu modellerin özellikleri de oldukça dikkat çekici hale gelmeye başladı. Yerli şirketlerin akıllı telefonlar üzerindeki çalışmalar, rekabeti de kızıştırdı.
6 MARKA VAR
* Manisa’daki fabrikasında akıllı telefon üretimi yapan Vestel, yerli akıllı telefon konusunda en ısrarcı markalarında başında geliyor. 2013 yılında yerli akıllı telefon atağına kalkan şirket, önceki gün üçüncü modeli ‘Venus V3’ ailesini tanıttı. 

Haberin Devamı


* Teknoloji şirketi Telpa, General Mobile markasıyla satışlarda, yabancı rakiplerine kafa tutuyor. Google ile işbirliği yapan şirketin ‘4G’ modeli ise Android işletim sisteminin en son sürümünü kullanıcılara sunuyor.

* Bilgisayardan sonra akıllı telefon üretimine hız veren Casper, tasarımı ön planda tuttuğu yeni modeli VIA 10, teknoloji marketlerinin raflarında yer almaya başladı.

Türkiye’deki teknoloji şirketlerin ‘cep’ rekabeti kızıştı

* Mobil iletişim operatörleri ise kendi markalarına ait modellerin peşini bırakmıyor. Avea, dördüncü akıllı telefon modeli inTouch 4’ü satışa sundu.

* Turkcell, ’T’ serisiyle bu pazarda yer alan iddialı oyunculardan biri. Şirketin en son akıllı telefon modeli ise T60 oldu.

* Vodafone Türkiye, Smart 6 modeliyle akıllı telefon pazarında yer almaya devam ediyor. Teknoloji marketleri TeknoSA da geçtiğimiz aylarda Preo P1 adındaki modeli kullanıcılarına sundu.

* Yerli markaların teknoloji meraklılarına sunduğu modellerin satış fiyatları donanım özelliklerine göre 649 lira ile 1299 lira arasında değişiyor.

Haberin Devamı

 Yılda 13 milyon adet satılıyor

TÜRKİYE’deki cep telefon satışları hem adet hem de şirketlerin geliri bakımından her yıl artıyor. Geçtiğimiz yıl 12.5 milyon adet cep telefonu satılan Türkiye’de 2015 yılı sonunda bu rakamın 13 milyonu geçmesi bekleniyor. Cep telefonu satışlarından sağlanan gelirin ise 16 milyar liraya kadar çıkması öngörülüyor. Türkiye’deki cep telefonu satışlarından yerli markaların aldığı pay ise yüzde 20 civarındabulunuyor.
acan@hurriyet.com.tr

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!