Türkiye’deki bu sahneler İngilizleri duygulandırdı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’deki bu sahneler İngilizleri duygulandırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 11:06

İngiliz Metro gazetesi, Türkiye’de soğuktan üşüyen ve aç kalan sokak köpeklerine yapılan yardımı sosyal medyada paylaşılan fotoğraf kareleriyle sayfalarına taşıyarak. Metro, bu örnek davranışı yapan insanların varlığının dünyada hala ‘iyi insanların var olduğuna işaret ettiğini’ belirtti.

Haberin Devamı

METRO gazetesi, “Dünyada olağanüstü hallerde hala iyi işler yapan yufka yürekli insanlar var” diyerek köpeklere yardım eden insanları ‘yüce gönüllü insanlar’ olarak niteledi. “Bu yüce gönüllü yufka yürekli insanlar kendi semtlerindeki barınağı olmayan sokak köpeklerinin soğuktan etkilenmemesi için özel bir çaba sarf ediyor” diyerek olayı şöyle ifade anlattı:
Türkiye’de bazı alışveriş mağazalarında sokak köpeklerine yiyecek, battaniye ve uyumaları için karton kutu veriliyor. Yoğun takdir gören bu yardımlaşma yerel kurumlardan değil köpeklerin yardıma muhtaç hallerini gören gönüllülerden geliyor. Alışverişten dönen insanlar evlerinden köpekleri sarmak için havlu, battaniye ve eski giysiler getirip onları dondurucu geceye hazırlıyor. İstanbul’daki Penti gibi bazı mağazalar ise şubelerini geceleri yatmaları için sokak köpeklerine açmış. Bu küçük yardımlaşmalar sokak köpeklerinin geceyi sıcak ve güvende geçirmelerini sağlayarak hayatlarını kurtarıyor. Bu yardımlaşma sahneleri dünyada hala harika insanların olduğunu gösteriyor.”
Gazete ayrıca Penti Müdürü Arzu İnan’ın, “Unutmayın ki sadece gerçek sevgi ısıtır..” ifadesini ve Facebook sayfasının linkini yayınladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!