Türkiye’de yerelleşti

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de yerelleşti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 20:12

İNTERNET üzerinden film, dizi ve belgesel gibi içerikleri aylık üyelikle sunan Netflix, Türkiye’de yerelleşme hamlesi yaptı.

Haberin Devamı

Altyazı ve dublaj olmak üzere Türkçe dil desteği vermeye başlayan şirket, Türk Lirası ile ödeme seçeneği ve Türkçe arayüze kavuştu. Yerli dizilerin izleyicilere sunulması Netflix’in yenilikleri arasında yer alıyor. Akıllı telefon, bilgisayar, tablet, akıllı TV ve oyun konsollarından ulaşılabilen Netflix’in üyelik ücreti aylık 15.99 TL’den başlıyor. Popüler olan ve dünya çapında tanınan Türk dizilerinin Türk insanının müthiş bir hikaye anlatıcısı olduğunu gösterdiğini belirten ABD San Francisco merkezli şirketin kurucusu ve CEO’su Reed Hastings, “Bu içeriklerin dünyada tanınmasında etkin bir şekilde rol almayı hedefliyor. Tamamen Türkçeleştirilmiş  bir Netflix sunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Netflix, Türkiye’de hem Netflix’in orijinal içeriklerini hem de Türkiye içinden ve dışından alınan içerikleri koleksiyonuna ekleyerek büyümeye devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de internet üzerinden televizyon içeriği sunan şirketlerin başında BluTV geliyor. İlk 30 gün ücretsiz, daha sonra aylık 7.90 TL’lik üyelik ücretiyle dikkat çeken BluTV’de, zengin yerli, yabancı dizi ve film arşivi bulunuyor. BluTV’nin en temel özelliklerinin arasında  ise reklamsız, tüm içeriklerde dublaj ve altyazı desteğine sahip olması geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!