Türkiye’de TV’lerin kapatılması Almanya’da yedi şehirde protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de TV’lerin kapatılması Almanya’da yedi şehirde protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2016 12:25

Olağanüstü Hal kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Hayatın Sesi ve TV10 televizyonlarının yayınlarının durdurulması, Almanya’nın Köln, Berlin, Stuttgart, Frankfurt, Nürnberg, Münih ve Hamburg kentlerinde protesto edildi.

Haberin Devamı

ALMANYA Gazeteciler Birliği (DJV) ve Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu’nun (DİDF) ortak çağrısıyla düzenlenen gösterilere yüzlerce kişi katıldı. Göstericilerin Köln’deki toplanma adresi Heumarkt Meydanı idi. Gösteride Hayatın Sesi ve TV10 televizyonlarının kapatılmasını kınayan pankartlar taşındı. 

Almanya Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Frank Überall da Köln’deki gösteriye katıldı. Konuşmasına, “Bu hafta sonunu evimizde ailemizle birlikte geçirebilirdik ama biz Türkiye’de basın özgürlüğü için buradayız” diye başlayan Überall, Türkiye’de basın ve düşünce özgürlüğü konularında sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Überall, Siyasi konularda aynı düşüncelere sahip olmayabiliriz ama basın ve fikir özgürlüğünün olduğu bir yerde muhalefet de görüşlerini dile getirebilmeli” dedi. Türkiye’de söz konusu özgürlüklerin çiğnendiğini ileri süren Überall, buna karşı dayanışma çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

YAYINLARIMIZDA SUÇ UNSURU YOK

Hayatın Sesi Televizyonu Avrupa Temsilcisi Yücel Özdemir ise şunları söyledi: “Şimdi soruyorum Hayat TV ya da TV10 hangi milli güvenliği tehdit etmiş? Böyle bir şey var mı? Somut bir televizyon programında ya da bir içerikten dolayı alınmış bir mahkeme kararı olsaydı derdik ki, ’Belki biz yanlış yapmışız.’ Ama böyle bir şey yok. Tamamen bir Olağanüstü Hal düzenlemesi ile ’Bu televizyonları istemiyorum, bu televizyonlar benim söylediklerimi söylemiyor’ diye kapatacaksınız, bir emirle. Sadece kapatmak değil aynı zamanda bu televizyonların mal varlığına el koymayı karar altına almışlar. Dokuz yıldır yapmış olduğumuz yayında bir tek suç unsuru yok.”
Yücel Özdemir, Türkiye’de tek sesli bir medya oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!