Türkiye’de tatil yapan Türklerin sayısı 460 bin 586 kişi arttı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de tatil yapan Türklerin sayısı 460 bin 586 kişi arttı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2016 12:25

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2015 yılında yurtdışında yaşayan 6 milyon 25 bin 370 Türk, tatilini Türkiye’de geçirdi. Bu rakam bir önceki yıla göre 460 bin 586 kişi artarken Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da, yurtdışında yaşayan Türklerin sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Haberin Devamı

YURTDIŞINDA dışında yaşayan Türk vatandaşlarının ana vatanlarına yaptıkları ziyaretler, turizmde Ramazan Bayramı tatiliyle başlayan ve Rusya ile ilişkilerin normalleşmesiyle devam eden hareketliliğe katkı sağlamaya devam ediyor. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın verilerine göre, 3 milyonu Almanya’da olmak üzere yurt dışında yaklaşık 6.5 milyon Türk vatandaşı yaşıyor. Almanya dışında en çok Türk vatandaşı, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, ABD ve İngiltere’de bulunuyor.

41 MİLYON 617 BİN 530 KİŞİ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yurt dışında yaşayan ve tatillerini ülkelerinde geçiren Türklerin sayısı her geçen yıl artıyor. 2015’te Türkiye’yi 41 milyon 617 bin 530 turist ziyaret ederken, bunun 6 milyon 25 bin 370’ini yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları oluşturdu. Ana vatanlarında tatil yapan Türk vatandaşlarının sayısı bir önceki yıla göre 460 bin 586 kişi arttı. Geçen yıl ülkeyi ziyaret eden turistlerin yüzde 14.5 yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarıydı.

Haberin Devamı

Türkiye’de tatil yapan Türklerin sayısı 460 bin 586 kişi arttı

ÖZEL TATİL PAKETLERİ GEREKİR
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, yurtdışında yaşayan Türklerin tatil tercihinde ilk sırada Türkiye’nin yer aldığına işaret ederek, bu durumun ülke turizmine katkısının giderek arttığını söyledi. Ulusoy, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Türk turizmine katkısını artıracak adımlar atılması gerekiyor. Yurt dışından Türkiye’nin farklı noktalarına tarifeli doğrudan uçuş olanaklarının artırılması, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza özel tatil kampanya paketlerinin düzenlenmesi gerek. Özellikle Türklerin yoğun yaşadığı Almanya, ABD, Fransa, Hollanda gibi ülkelerde özel tanıtım çalışmaları yapılmalı” dedi.

ANAVATANI ZİYARET ET
TDO Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Alper Ufuk Demir, Türk turizminde tanıtım eksikliği olduğuna dikkat çekerek “Akdeniz’i, Ege kıyılarını hiç görmeden 18 yaşındayken Batman’dan Almanya’ya gitmiş bir genç ülkesinin zenginliklerini, kültürünü, denizini nereden bilecek? Türk turizminin en büyük eksiği reklam ve tanıtımdır” dedi.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman, “Ülkeni ziyaret et” sloganıyla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarını Türkiye’ye davet ettiklerini söyledi. 

BAKMADAN GEÇME!