Türkiye’de kirazın yüzde 7’sini Amasya karşılıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de kirazın yüzde 7’sini Amasya karşılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2018 10:53

Türkiye’de kirazın yüzde 7’sini Amasya karşılıyor

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA’da her yıl düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan kiraz teşvik yarışmasında konuşan Amasya Valisi Osman Varol, “Amasya’mızın tarım sektöründe önemli yeri ve konumunu kirazla belirleyeceğiz. Bugün burada kiraz üretiminde ciddi miktarlara sahibiz. Türkiye üretiminin yüzde yedisini karşılamaktayız” dedi.

Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Kiraz Teşvik Yarışması yapıldı. Şehzadeler Gezi Yolundaki programa Vali Osman Varol, Tugay Komutanı Tankçı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, protokol üyeleri, kiraz üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Amasya Valisi Osman Varol, "Amasya’mızın tarım sektöründe önemli yeri ve konumunu kirazla belirleyeceğiz. Bugün burada kiraz üretiminde ciddi miktarlara sahibiz. Türkiye üretiminin yüzde yedisini karşılamaktayız. Sadece nicelik olarak yükselmeyip nitelik olarak da çok kaliteli, doğrudan ihracata yönelebilen üretim sağlanmaktadır. Burada Devletimizin teşviklerinin sağladığı çok büyük katkıları olmakla beraber, diğer taraftan da ilimizde mevcut olan tarım ve üretim kültürünün bu işe şevkle sarılan üreticilerimizin çok büyük emeği ve gayreti bulunmaktadır. Medeni cesaret göstererek yarışmaya katılan çiftçilerimize teşekkür ediyor, hepinize bol kazançlar diliyorum. Amasya Kirazının tanıtımı ve üretimi noktasında emek harcayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz yetkililerine ve tüm üreticilere teşekkür ediyorum" dedi.
Kiraz yarışmasında 1’inci Suluova Akören köyünden Muhammed Hamdi Ak, 2’inci Gümüşhacıköy’den Güzide Hayta, ve 3’üncü olan Saz köyünden Satılmış Gökçeoğlu’na Vali Varol ve diğer protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!