Türkiyede en çok antibiyotik Şanlıurfa'da tüketiliyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede en çok antibiyotik Şanlıurfada tüketiliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 16:17

Sağlık Bakanlığı Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı ve İlaç Tedarik Yönetimi Daire Başkanı Mesil Aksoy, Türkiye’de en çok antibiyotik kullanımının Şanlıurfa’da olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı ve İlaç Tedarik Yönetimi Dairesi Başkanlığı tarafından Şanlıurfa’da aile hekimlerine yönelik antibiyotik ilaç kullanımına ilişkin toplantı düzenlendi.

EN FAZLA ANTİBİYOTİK ŞANLIURFA'DA

Toplantıda konuşan Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı ve İlaç Tedarik Yönetimi Daire Başkanı Mesil Aksoy, en fazla antibiyotik kullanımının Şanlıurfa’da olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı olarak bir çok ilaç grubunda ilaç tüketim çalışmaları yaptıklarını anlatan Aksoy şöyle konuştu:

DÜNYA'DA EN ÇOK ANTİBİYOTİĞİ TÜRKİYE KULLANIYOR

"Şanlıurfa antibiyotik kullanımında Türkiye’de en çok kullanan il olmaktadır. Gaziantep’te çalışma yaptık ve antibiyotik kullanımında düşme oldu. Dünyada en çok Türkiye, Türkiye’de ise en çok Şanlıurfa’da antibiyotik kullanılıyor. Ülke olarak antibiyotik kullanımında birinci sıradayız. Bunu en aza indirmek için aile hekimlerimizle çalışmalar yapacağız."

BAKMADAN GEÇME!