Türkiye'de emekli olmak istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede emekli olmak istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 10:58

Bursaspor'un Arjantinli forveti Leo Iglesias, tatil için geldiği Buenos Aires'de DHA'nın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Bursaspor olarak şampiyonluğu hak ettiklerini vurgulayan Iglesias, "İnanılmaz büyük bir sevinçti şampiyon olmak. Kulüp için de öyle. Çok büyük bir mücadelenin ardından böyle bir zaferi haketmiştik. Kayserispor'la da Türkiye Kupası'nı kazanmıştım. O da çok büyük bir kutlamaydı. Ama Bursaspor'da yaşadığımız bambaşka, inanılmaz bir şey" dedi.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu son anda Bursaspor'a kaptırması ile ilgili ise Arjantinli futbolcu şunları söyledi:

"Her iki ekibin de şampiyonluğa ulaşmak için çok fırsatı oldu, ama Fenerbahçe'nin daha fazla şansı vardı. Sanırım hiçbir zaman Trabzonspor'la berabere kalacaklarını düşünmediler. Galibiyete odaklandılar. Ama futbol böyle bir şey, son dakikada her şey değişebilir. Allah'a şükür ki kutlama yapmak bize nasip oldu."

Haberin Devamı

Kendisine transfer teklifleri olduğunu da açıklayan Leo Iglesias, "Daha önce İspanya İkinci Ligi'nde birçok ekipte oynadım. Bu yüzden oralardan her zaman bana ulaşan teklifler oluyor. Bursaspor'da şampiyon olduktan sonra da gelen teklifler oldu, ama resmiyete dökülmüş şeyler değil. Ben şimdi biraz dinlenmek, şampiyonluğun keyfini çıkarmak ve biraz kafayı dinlemek istiyorum" diye konuştu.

Buenos Aires taşrasının küçük bir ekibi olan Talleres Remedios Escalada'dan geldiği ve şimdi Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olmasının hatırlatılması üzerine Iglesias, "Küçük bir ekipten gelen bütün oyuncuların zannedersem düşü aynıdır; futbolda gün be gün gelişme kaydederek büyümek. İnşallah ben de Şampiyonlar Ligi'nde düşlediğim başarı grafiğini yakalarım" ifadesini kullandı.

Leo Iglesias, Bursaspor'un ve kendisinin hedeflerini ise şöyle anlattı:

"Bursaspor, geçtiğimiz sezon yakaladığı performansı sürdürmek, bir yandan Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir oyun ortaya koymak ve Türkiye Ligi'nde ilk 5'teki yerini korumayı hedefliyor. Benim de tüm Arjantinli oyuncular gibi hedefim milli takımda oynamak. Bu benim en büyük hayalim. Ama çok iyi oyuncuların olduğu Arjantin'de milli takımda yer almak çok çekişmeli bir yarış. Diğer bir hayalim, Bursaspor'un şampiyon olmasıydı, ona eriştim. Futbol kariyerimi Türkiye'de tamamlamak ise şimdiki hayalim."

Haberin Devamı

"Messi karşısında oynamak ister miydin?" sorusu üzerine Iglesias, "Olay istemekse, her şeyden önce onu tanımak isterdim. Messi'nin karşısında oynamak çok zor. Onu durdurmanın mümkün olduğunu pek sanmıyorum. O dünyanın en iyisi. Tabii ki onunla tanışmayı çok isterim, ama ona karşı oynamak bana imkansız gibi geliyor" dedi.

Türkiye'ye gelen Arjantinli futbolcuların adapte olmakta zorluk çekip çekmediği yönündeki bir soru üzerine de Leo Iglesias, "Ortega'nın çok özel bir durumu var. Leo Franco da aynı şekilde. Dört senedir Türkiye'de benim de aralarında olduğum Zurita, Cangele gibi oyuncular var. Özel bir adaptasyon sorununun yaşandığını sanmıyorum. Ben Türkiye'yi çok seviyorum. Ailemden, arkadaşlarımdan ve ülkemden uzakta olmasına rağmen, sakin, rahat yaşanan, güzel bir ülke. İstanbul'u çok seviyorum, hatta bayılıyorum. Harika bir şehir. Bursa'ya çok yakın olduğu için sürekli gidip gelebiliyorum. Bir gün İstanbul takımlarından birinde oynamak isterim. Ama Türkiye'nin diğer yerleri de yaşamak için çok güzel. İstanbul çok kaotik bir kent, yaşamaktan ziyade tatil ve eğlence için gitmek keyifli" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul'un 3 büyüklerinden transfer teklifi almadığını da sözlerine ekleyen Arjantinli futbolcu, "İstanbul kulüpleri çok büyük. Onlar daha çok dünya çapında isimleri bilinen yabancılarla çalışmayı tercih ediyorlar. Bu yüzden bana biraz zor geliyor. Zaten Bursaspor'da mutluyum. Ben daha önce Ankaragücü ve Kayseri'deydim. Diğer ekiplerde olduğum gibi Bursaspor'da da mutluyum. Burada kendimi çok iyi hissediyorum" dedi.

Ertuğrul Sağlam'ın çok iyi bir teknik direktör olduğunu belirten Arjantinli forvet oyuncusu, "Ertuğrul Sağlam, Arjantin futbolu başta olmak üzere Brezilya ve Güney Amerika futbolunu çok seviyor ve yakından takip ediyor. Bazet tanıdığı birkaç futbolcuyu bana soruyor, ama tavsiyeden çok fikir danışıyor. Kendisi her şeyden önce çok iyi bir insan, işini çok iyi yapıyor. İyi bir insan olarak her şeyi hak ediyor. Aynı zamanda çok iyi bir teknik adam" diye konuştu.

Haberin Devamı

Turkcell Süper Lig'in çok mücadeleci ve yüksek fiziksel kondisyon isteyen bir lig olduğunu söyleyen Arjantinli oyuncu, şunları söyledi:

"Türkiye liginde oynamak çok hoşuma gidiyor. Bursaspor'da ya da Türkiye'nin başka bir ekibinde her zaman oynamak isterim. Çok mücadeleci ve yüksek fiziksel kondisyon isteyen bir lig. Ama ben böyle zor şartlarda oynamayı seviyorum. Türk taraftarı da Arjantin taraftarına çok benziyor. Çok fanatik ve tutkulu. Arjantin'den alışık olduğum için beni çok fazla şaşırtmıyorlar. Ama diğer yabancı futbolcular alışık olmadıkları için taraftarla ilişki kurmakta güçlük çekiyor olabilirler."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!