Türkiye’de çevreci fabrika kuracak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de çevreci fabrika kuracak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 17:01

Hintli motosiklet devi Hero, 2 Türkiye pazarında hedeflediği satışlara ulaşırsa, Rajastan’daki çevreci fabrikanın benzerini Türkiye’de kuracak. Türkiye’ye 3 modelle girip yüzde 2.5 pazar payı elde eden şirket, bu yıl pazarda 10 modele çıkıp payını ikiye katlamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

MOTOSİKLETTE dünya devi Hintli Hero, Türkiye’deki pazar hedeflerine ulaşırsa belki de ülkemizin en çevreci fabrika yatırımlarından birini yapacak. Geçen yıl küresel çapta 6 milyon 630 bin motosiklet satan firma, yıllık 175 bin adetlik Türkiye pazarının tamamını elde etse bile bu bilançosunda kayda bir değer gelişme olmayacak. Bu neden de Hint devinin Türkiye’deki asıl hedefi, üretim yatırımı da yaparak Avrupa pazarında gücünü artırmak. 

RAJASTAN’DA ‘BAHÇE’ fabrika
Şirketin Hindistan’ın Rajastan eyaletinde 2014 sonunda 175 milyon dolarlık yatırımla açtığı fabrikasına, ‘bahçe fabrika’ deniyor. Elektriğinin yüzde 30’unu çatıya yerleştirilen panellerinden kullanan fabrikada, panellerin altında sebze seraları da bulunuyor. Personele pişirilen yemeklerdeki sebzeler çatıdan geliyor. Sebzeler klima sisteminin suyuyla besleniyor. Gün ışığıyla aydınlanan fabrikanın iç duvarları da oksijen sağlamaları için bitkilerle örtülü.

PATRON MUNJAL ÇEVRECİ
Hero’nun başkan ve CEO’su Pawan Munjal, fabrikanın yeşil özelliklerinin hem geliştiricisi hem de takipçisi. Munjal, “Enerji kaynaklarımız az o yüzden sürdürülebilir, yenilenebilir kaynaklar bulmak zorundayız” diyor. Makam aracının BMW ve Maybach olduğunu söyleyen Munjal, elektrikli Tesla’ya binebilmeyi bekliyor. Elektrikli motosiklet içinse bir süre daha akü maliyetlerinin düşmesini beklemek gerektiğini söylüyor. Şirket kısa süre önce Kolombiya’da aynı özelliklerde bir fabrika açtı. Bir diğeri de Bangladeş’te inşa halinde. Türkiye’ye de yatırım kararı alınırsa aynı yeşil standartların sağlanması bekleniyor. Düşük kaliteli Uzakdoğu ürünlerinden kaçılmaya başlanmasının kendileri için fırsat olduğunu söyleyen Munjal, “Birkaç yıl içinde daha yüksek pazar payına sahip olduktan sonra Türkiye’de yatırımı planlayabiliriz. Türkiye’nin Avrupa’ya ihracatta vergi muafiyeti olması ciddi bir cazibe’’diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇOK BEKLETİRSEK YEDEK PARÇAYI HEDİYE EDİYORUZ

HERO Türkiye Direktörü Sait Orhan, “Türkiye’de 2 bin 700 kişi üzerinde yapılan anket ve araştırma ile pazardaki müşteri alışkanlıkları ve satın alma aşamasındaki öncelikleri belirledik. Satın alma aşamasında öne çıkan tercih nedenleri, ürüne güven, yakıt-bakım maliyetleri ve yedek parça temin süresiydi. Bu nedenle 5 yıl veya 50 bin kilometre garanti ile birlikte distribütöre bildirimden itibaren 72 saatte yedek parça temin garantisi başlattık. Bu süreyi geçen durumlarda ise yedek parçayı müşteriye hediye ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!