Türkiye zor rakip

Güncelleme Tarihi:

Türkiye zor rakip
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Frankfurt'ta toplanarak 10 Ekim'deki maçın hazırlıklarına başlayan Almanya'nın teknik patronu, ‘‘Türkiye'nin Bursa'da Hollanda'yı yendiğini unutmamak gerekir. Türkler kolay lokma değil’’ dedi.

Hollanda da yenildi

Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçında 10 Ekim'de A Milli Takımımız ile Bursa'da karşılaşacak olan Alman Milli Takımı dün Frankfurt'ta kampa girdi. Teknik Direktör Erich Ribbeck, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin kolay lokma olmadığını belirterek, ‘‘Unutulmamalı ki, Türkler, Bursa'da Hollanda'yı devirdi’’ hatırlatmasında bulundu.

Türkiye'yi tanıyoruz

Antrenör Uli Stielike ile yeni bir takım oluşturduklarını belirten Ribbeck, Türk Milli Takımı'nı ve milli futbolcuların top koşturduğu takımların Avrupa Kupası maçlarını izlettiğini ve yeterli bilgiye sahip olduklarını söyledi. Sadece kaleci Kahn, Nowotny, Babel, Bierhoff ve Kirsten'in yerinin banko olduğunu belirten Ribbeck şunları söyledi:

Hakan tehlikeli

‘‘Matthaeus, Basler, Marschall ve Strunz'un sakatlıkları nedeniyle kadroyu 22 kişi oluşturduk. Türkiye'ye rahat gitmiyoruz çünkü Türkiye güçlü bir ekip. Hollanda'yı Bursa'da yenmişlerdi. Bu yüzden kimse bu maça kolay lokma gözü ile bakmasın. Türk futbolcularını tanıyoruz. Özellikle Hakan Şükür tehlikeli bir forvet, tedbir alacağız.’’

Liderlik istiyoruz

Erich Ribbeck, ilk basın konferansından sonra, ‘‘Bundan sonra beni ortalıkta pek göremeyeceksiniz. Artık iş başladı. Grup birincisi olmak zorundayız ve bu nedenle çok çalışacağız’’ dedi. Erich Ribbeck, Türkiye- Suriye krizi ile ilgili olarak da, ‘‘Maçın iptali söz konusu değil. Gerekirse büyükelçiliğimiz bizi uyarır’’ ifadesini kullandı.

Profesyonelim sahaya çıkar futbolumu oynarım

Alman Milli Takımı'na giren Türk asıllı ilk futbolcu olan Mustafa Doğan, Alman basınının da ilgi odağıydı. Genç futbolcu, ‘‘Erich Ribbeck 22 kişilik kadroyu maçgünü 18'e indirecek. İlk 18 kişi arasında yeralmak için elimden geleni yapacağım. Ben profesyonel bir oyuncuyum. Eğer bana görev verilirse elimden gelen en iyi futbolu oynarım’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!