Türkiye yeni güzelini seçti

Star TV tarafından düzenlenen Miss Turkey 2006 güzellik yarışması organizasyonu, önceki akşam TİM’de yapıldı.

Türkiye’nin en güzel kızları, önceki akşam Özcan Sandıkçıoğlu’nun başkanlığında düzenlenen muhteşem organizasyonda, güçlü bir jüri tarafından seçildi. TİM Show Center’da düzenlenen, Emre Altuğ ile Eyşan Özhim’in sunuculuğunu yaptığı gecede, jüri koltuklarında Azra Akın, Osman Çarmıklı, Arzuhan Yalçındağ, Okan Bayülgen, Caroline Koç, Ertuğrul Özkök, Hıncal Uluç, Oya Eczacıbaşı, Emrullah Turanlı, Arzu Sabancı, Nuri Soysal, Yiri Kulik ve Fatih Ediboğlu vardı. Jüri, 20 finalist arasından 18 yaşındaki Merve Büyüksaraç’ı birinciliğe layık buldu./images/100/0x0/55ea9f98f018fbb8f88c2037

Buzuki Orhan ve grubunun konseri ile başlayan, koreografisini Uğurkan Erez’in yaptığı, kostümleri ise Arzu Kaprol’un hazırladığı organizasyon, iş ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinden büyük ilgi gördü. Doğan Yayın Holding Başkanı Aydın Doğan, eşi Sema Doğan, Ali-Vuslat Doğan Sabancı, Mehmet Ali-Arzuhan Yalçındağ, Güneri Cıvaoğlu, Bülent Eczacıbaşı, Alev-Yaman Törüner, Çağla Şikel, Tan Sağtürk, Türkan Sabancı, Ömer Sabancı, Revna Demirören, Kıvanç Oktay ve Çağla Kubat da yarışmayı izlemek üzere TİM’e gelen davetliler arasındaydı.

Türkiye’nin dört bir yanından 1400 adayın başvurduğu ve yapılan elemeler sonucu 20 finalistin belirlendiği Miss Turkey 2006’da birinciliği Merve Büyüksaraç kazandı. Tacını 2005 Türkiye Güzeli Hande Subaşı’ndan alan Büyüksaraç, gözyaşlarını tutamadı.

Merve Büyüksaraç: Türkiye’yi Miss World’de temsil edecek olan 18 yaşındaki güzel, TED Ankara Koleji lise son sınıf öğrencisi.

Ceyla Kirazlı: Miss Universe’de yarışma hakkını kazanan 19 yaşındaki Kirazlı, Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi.

Selma Örük: Almanya doğumlu olan 22 yaşındaki Örük, Friedrich Alexander Üniversitesi Psikoloji Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi. Şan dersi eğitimi alan üçüncü güzel, Türkiye’yi Miss Europa’da temsil edecek.

Asena Tuğal: Ülkemizi Miss International’da temsil edecek olan Asena Tuğal, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Double Program/Matematik ve Fen Bilimleri Öğretmenliği son sınıf öğrencisi.

GÜZELLER NE KAZANDI

İlk dört güzel, Renault Megane otomobil, Zen pırlanta seti, Metro Travel’dan yurtdışı seyahatleri, Clup Flipper’dan 49 yıllık devremülk tatil, IEFT ve ILAC işbirliği ile Kanada’da 1 aylık dil kursu, teknodijital.com alışveriş sitesinden Motorola cep telefonu, Stüdyo Kuaför’den 1 senelik saç bakımı, Mirra Lux’ten 1 senelik cilt bakım ürünü kazandı.

Jüri üyeleri arasında dört büyük grubun temsilcisi de vardı...

Arzuhan Yalçındağ, Caroline Koç, Arzu Sabancı, Oya Eczacıbaşı.
Yazarın Tüm Yazıları