Türkiye ve AKP

AKP gazetelere seçim reklamları veriyor: Türk bayrağının ve bir gençler kitlesinin önünde AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan yürümekte.

Hem de nasıl yürümekte! Tıpkı "Kahraman Şerif"in Gary Cooper’i... Sağ el tabancayı çekmeye hazır!

Slogan: Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet!

* * *

"Türk" dememek için, "Üst kimlik: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı. Alt kimlik: Kürt, Zaza, Türk, Çerkez, Laz, Roman, Boşnak, Arap, Pomak, Çeçen, Ibık, Osset, Dağıstanlı..." diyerek saymaya başlayacaksınız. Sonra tek milletten söz edeceksiniz, bunu seçim sloganı olarak kullanacaksınız.

"Türk"
dememek için "Türkiyeli" diyeceksiniz, sonra "Tek millet"ini seçim beyannamenize koyacaksınız. Belediyeleri müstakbel bölücü, bağımsız derebeylikler haline getirecek olan Yerel Yönetim Yasası çıkartacaksınız, sonra tek vatan ve tek devletten söz edeceksiniz.

Size ancak tarikatçılar, müritler, budalalar ve sadaka dağıttığınız tufeyliler inanır!

* * *

"Bu gök kubbe altında birlik ve beraberliğimiz her şeyin üstündedir"
diyeceksiniz, ama Öğrenim Birliği Yasası’nı yürürlükten kaldırarak öğrenci gençliği iki kampa ayıracaksınız: Bir yanda Cumhuriyet devrimlerinin yolunda gidenler, bir yanda Cumhuriyet devrimlerinden sapanlar. Vatandaşlığın doğal konumu olan laikliğin karşısına, laiklik karşıtı İslamcılığı çıkartacaksınız. Halkı bölüp birlik ve beraberlikten söz edeceksiniz.

"Farklılıklarımız, ortak değerlerimizde birleşmeye mani değildir" diyeceksiniz, sonra Anayasa Mahkemesi’yle, Yargıtay’la, YÖK’le kavga edeceksiniz ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni halkın gözünden düşürmek için fesatlar çevireceksiniz.

"Seksen dört yıllık Cumhuriyetimiz, milletimizle kucaklaşmıştır" diyeceksiniz, sonra devlet ile milleti karşı karşıya getireceksiniz; Cumhuriyet’in orta direği laikliğin altını oymak için 24 saat çalışıp fesat çevireceksiniz; Cumhuriyet’e dindar Cumhurbaşkanı arayacaksınız.

Size kim inanır? Size ancak tarikatlar ve zenginleştirdiğiniz tarikat ağaları inanır.

* * *

Avrupa Birliği’ne, ABD’ye teslim bayrağı çekeceksiniz; uluslararası sermayenin buyruğuna girip küreselleştiğinizi sanacaksınız; borsayı yabancı sermayenin emrine sunup zenginleştiğimizi ileri süreceksiniz; stratejik maden "bor"u yabancıya peşkeş çekeceksiniz, Uşak’taki cıva madenlerinin kapısına kilit vuracaksınız, sonra istikrar ve güvenden söz edeceksiniz. Kim inanır size? Siz kendinize inanıyor musunuz, rahat uyuyor musunuz?

PETKİM’in yangından mal kaçırırcasına satılması bile iktidardan uzaklaştırılmanız için yeter. Bakanların, yakınların, yarenlerin, oğulların, damatların, bacanak ve kirvelerin, Ali Dibo’ların vurgunları üstüne bonus kalır.

* * *

AKP hükümeti 22 Temmuz 2007 öncesinde, bir seçim kozu olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’a göstermelik olarak müdahale etmesini istiyor. Ama TSK’nın bu tuzağa düşeceğini hiç sanmam. Kuzey Irak’a TSK müdahalesinden yana değilim, ama ciddi bir müdahale seçimden bir hafta önce yapılmaz, yapılamaz. Kimse yutmaz!..
Yazarın Tüm Yazıları