TÜRKÄ°YE VE 2010'A GENEL BÄ°R BAKIÅž

Güncelleme Tarihi:

TÃœRKÄ°YE VE 2010A GENEL BÄ°R BAKIÅž
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 10:52

Nisan başı ve Temmuz ayı çok önemli görünüyor, biraz da Ocak ortası. Çok vurucu ve çarpıcı değişimlerin yapılması kaçınılmaz gibi. Bunlar yapılır mı, bilemiyorum hatta sanmıyorum, bizim işimiz uyarmak...

Haberin Devamı

OCAK 2010

Ocak 13 - 25 Aralık 2009'dan bu tarihe kadar Satürn'ün kendisiyle yapacağı önemli bir transit var. 9 Mart'a kadar sürecek ve Ocak ortasında (13 Ocak) çok etkin olacak. Satürn, kayıpları, mali depresyonu, büyük şirketleri ve projeleri simgeliyor. Sağlık sektöründe ve genelde kriz artabilir (sağlık veya ruhsal açıdan) yeni bir yaşam tarzı aranacak. Finansal deprosyana bağlı isteksizlikler düşündürücü yanısıra beceriksiz denebilecek düzeyde olunabilir. Bu transit kader ile ilgilidir ve kader olabilecek olayları gösterir. Devlet bazı konularda daha ısrarcı ve baskıcı olacak ama fazla etkilemeyecek. Bu dönemin sloganı  "az laf çok iş" olursa başarı gözüküyor. Etki daha çok 3. astro evde görülüyor yani iletişim, teknoloji, yayıncılık, dış ilişkiler, basın özgürlüğü, ulaşım ve bir komşu ülke konularında. Bazı ulusal sırlar açığa çıkabilir, gizli örgütlenmelere dikkat edilmeli. Transit açılara bakıldığında yaşamsal savaşlar görülüyor, yapılmış hataların sonucu bu dönemde görülecek. Sert iktidar kavgaları oluşacak, bunlardan gelecek kayıplar var, ani ayrılıklar görülebilir. 6. evdeki  Venüs, çalışan sınıfın memnuniyetsizliğinin kanıtı, yanısıra da askeri çevrelerin. İktidar bir şeyiveya birisini feda etmek mecburiyetinde bırakılabilir. 4. evdeki Pluto/Satürn ilişkisi maden ocaklarında veya çok sert hava koşullarından gelebilecek tehlikeleri içeriyor. Milliyetçi çevrelerde önemli bir kayıp veya yoğun bir sıkıntı yaşanabilir.
Ocak 14 (Mayıs 30' kadar) Satürn Terazi Burcu'nda Retro'ya giriyor.
Mali olarak en önemli dönemlerinden birisi başlıyor. Çünkü etki ulusul zenginlikler, bankacılık, vergi, para ve piyasalara yönelik. Tamamlanmamış herşeyi bitirilmeli, sorun olabilecek, güncel akışı bozabilecek en küçük bir ayrıntı dahi düşünülmeli. Yani zaman kaybettirecek herşeyi ortadan kaldırıılmalı. Geleceğe yönelik beklentilerde değişiklik yapılıp veya düzeltilmeli. Geriye çekilip tüm yakın geçmişe genel olarak bakılıp, eksikler bir kez daha  görülmeye çalışılmalı. Bu süreç gözüpeklik, atılganlık süreci değildir, hiç denenmemiş işlere kalkışılmamalı. Satürn'ün bu Retrosu, sosyo-psikolojik toplumun yeniden yapılanmasını, limitlerin algılamansanı ve savunma sisteminin yeniden oluşturulmasını öğretecektir. Bu bir diğer anlamda Retro'nun bizi, bize yorumlayacağı şeklinde de düşünülmelidir.
Ocak 15 Halkalı Güneş Tutulumu
Süre olarak bilinen tüm Güneş Tululumları'ın en uzunlarından birisi olarak belirtiliyor. Halkalı Tutulum, Orta Afrika'dan başlayıp, Hint Okyanusu'nun doğusuna kadar sürecek. Güney Hindistan, Sri Lanka, Malymar ve Çin etki altında olacaklar. Doğu Afrika ve Asya'nın genelde doğusu kısmi tutulum yaşayacak. Oğlak Burcu'ndaki bu tutulum, Tutulumun 2. ve 3. astro evlerde gerçekleşmesi nedeniyle, finans ve iletişim alanlarında ciddi sorunlar olabilir yanlız 11. evdeki Satürn'ün tutulumu etkileme oranı da az değil, ilgili yörelerde güçlü depremler ve kaymalar yaşanabilir, volkanik aktviteler de dikkat çekici.
Ocak 16'da 27 Aralık 2009'da Oğlak Burcu'nda başlamış olan Merkür Retro'su bitiyor. Bu özellikle global iletişim sorunlarını rahatlatacaktır.
Ocak 17 (6 Haziran 2010'a kadar) Jüpiter Balık Burcu'nda. Burcun özelliği nedeniyle özellikle bu burçtakiler çabuk incinebilirler ama bu düzeltme isteği  artacak ve tavırlar da bu yönde. Kişisel gelişim duygusal güce bağımlı.
Ocak 31 - Etki Satürn/Pluto
Tehlikeli bir etki dönemi, yetkililer ve iktidar önerilere kolay kanmamalı. Geçmişe özlem duyulacak.

ÅžUBAT 2010

Haberin Devamı

Şubat 26'da Kova Burcu'nda Merkür/Neptün bileşimi. Birden gelişen olaylardaki gerçeklik payını görmek bu dönemde zor olacaktır bunun için daima zaman kazanılmalı. ileriyi görebilme veya önsezi yetenekleri iyi kullanılırsa tüm ilişkilerin geleceği olumlu olabilir. Bu arada dikkat, bu astro  oluşum çabuk yalan söyleme ve hemen pişmanlık duyma etkisi de verir.

MART 2010

Haberin Devamı

Mart'ın ikinci haftasında Mars Aslan Burcu'nda Aralık 2009'dan beri sürdürdüğü Retro konumundan çıkıp normal hareketine dönüyor. Åžiddet ve terör biraz daha sakinleÅŸebilir, siyasi uzlaÅŸma çabaları artacaktır.Â
Mart 16 yine 25 Aralık 2009'dan bu tarihe kadar önemli bir Pluto /Satürn transiti var. Şubat'ta daha etkin olacak. Olayların veya ilişkilerin gelişimi ulusal çıkarlara uygun olmayabilir ve bu yüzden güvensizlik artacak veya işbirlikleri  karşı isteksizlik hissedilecektir. 3. astro evdeki Pluto, konsantrasyonları azaltabilir ve iyi gözlemler gerektirecektir. Doğanın sırları ve her şeyin aslında ne olduğuna daha çok merak duyulacak. Satürn 12. ev'de yani en üst yönetimdeki birisinin eşiyle ilgili kronik bir hastalığın habercisi olabilir. Fakat  gereksiz korkular ve önemsiz endişeler yaşanmamalıdır. Buna karşın Mars'ın genelde iyi konumda olması tüm sert koşulları yumuşatacaktır. Yükselen Yay ulusal bağımsızlık seslerinin habercisi, tiyatro, dans, spor ve hayvancılıkta iyi haberler. Ulaşımda nahoş bir kaza olabilir. 6. evdeki Güneş, hizmet sektöründen önemli haberler getirebilir.

NÄ°SAN 2010

Haberin Devamı

Nisan 1-Haziran 6 Satürn ile TC'nin Yükseleni arasında oldukça olumlu bir transit. Bu transitin en güçlü dönemi 30 Mayıs ve tabii sonra etki giderek azalacak.  Demek ki ülkenin kronik sorunlarunda yerel iyileşmeler, kısmi rahatlamalar yaşanabilir. Fakat Satürn 9. evde yabancılarla veya yabancı ülkelerle ilgili sorumlulukları arttıracaktır.
Nisan 7 (Eylül 14'e kadar) Pluto Retro'ya giriyor.
İnsanın en zorlanacağı şeylerden birisi keni iç gerçeklerini acımasızca sorgulaması hatta dışarı dökmesidir, karanlıkta kalmaya alışkın olan iç gerçekler, ışıktan pek hoşlanmazlar. İşte Pluto Retrosu acımasızca bunu yapar, herşey gizlenemez ille de saklanılmaya çalışıldıkça, baskı artar ve zorlar. Aslında bu iç gerilimleri azaltacaktır bunu yapmak kolay değildir. Pluto Retro'su tam bir tasfiye ister, gerekmeyen herşey ya da sorunlu, yıpranmış bireyler dahi aydınlığa çıkarılıp kontrol edilmeli ve atılmalıdır. Ondan sonra kaybedilenler unutulacak, boşalan yerler daha doğrulara bırakılacaktır. Özetle bu süreç bir yenilenme ve yeniden başlama sürecidir.
Nisan 7 - Temmuz 22 Satürn burcunuzda ve Retro... Başak
Tam üstte dediklerimin işte size kanıtı, başöğretmen ve müfettiş Satürn geri dönüyor amacı kontrol etmek, ne yapmakta olduğumuzu anlamak istiyor, son iki yılda aldığımız dersleri çalışıp çalışmadığınıza bir göz atıyor. Bu dört aylık Retro'da elzem şeyler üstte belirtildiği gibi dışlanmalı. Hiç denenmemiş işlerde çok dikkatli olunmalı. Koşullar yeniden değerlendirilip sonrası için güç toplanmalı. Satürn'ün bu Retrosu, yeniden yapılanmayı, limitleri algılamayı ve savunma sisteminin nasıl oluşacağını öğretecektir.
Nisan 10-26 Merkür'in iç transiti. Yerel ticaret ve reklamcılık için çok olumlu bir süreç. Fikirler pratik ve yapıcıdır. istersiniz. Magazin dünyasında büyük bir parlama yaşanacak, bakalım kimin başına gökten üç elma düşecek. Bu arada Mars 9. ev'den yüksek öğretim, politika, spor, felsefe, din, sosyoloji, sanat, yayıncılık alanlarında sert çatışma ve rekabetlerin hatta kavgaların tahrik ediyor.
Nisan 18-19 (Mayıs 11'e kadar) Merkür Boğa Burcu'nda Retro'ya giriyor.
Merkür Retroları gerçekliğin ne olduğunu gösterirler. Eğer yeterince ya da çok bilgi gelmişse ve ileriye yönelik birkaç adım atılmak isteniyorsa Merkür Retrosu, uygun koşulları, kavranması şart olan gelişmeleri açıkça gösterir ama tabii ki ilgilenenlere ve farkında olanlara. İlişkiler ve iletişim dünyası arasındaki dengeler daha doğru kullanılmalı ve bugüne kadar sürdürülen kokuşmuşluk  engellenmeli.
Nisan 26 - Satürn/Uranüs
Bazı kuşak çatışmaları yaşanabilir, gençlerle yaşlılar arasında, özelikle siyaset ve sanat alanlarında uzlaşmak daha zor olabilir.
Nisan 29-Aralık 31 arasındaki uzun Pluto/Satürn transiti, Eylül 14 ve civarında çok etkin olacak. Bu süreçte Pluto yıkıcı enerjileri, güçleri, fanatizmi ve suçu simgeliyor ve 9. astro evde etkin yani inanç, hukuk, yargı, bilgi ve entellektüelizm konularında. Önemliler ile önemsizler ayırt edilmeli ama bu akıllıca yapılmalı, aksi yıkıcı dertlere yönelik gibi. Din ve felsefe arasındaki uzlaşmasızlık sıkıntıları arttırmaktadır, her ikisi de kişisel güç kazanmak için bir yol değildir. Pluto bu çözümsüzlükleri pahalıya ödetebilir. 6. evdeki Satürn, çalışan emekçiler, emekliler, güvenlik güçleri ve sağlıkçılar için kesin uygulama ve organizasyonlar istiyor. Pluto/Jüpiter zıtlığı çok ünlü ve zengin birisinin çıkarları adına suç işlediği şeklinde hukuki bir skandal yaşayacağını ve bundan dolayı tutuklanabileceğinin habercisi olabilir. Pluto-Uranüs süreci iktidar değişimi için sıkıntılı bir bekleme sürecinin habercisi olabilir, hele Uranüs'ün 12. evde olması çok düşündürücü. Bu dönem çok uzun olduğu için çok şey söylemek mümkün...

Haberin Devamı

Mayıs 22-23 Jüpiter/Satürn

Bu iki büyük güç birarada ve tüm zorlukların olgunluk ve tecrübe anlamına geldiğini hatırlatırken aynı zamanda da neden bunların kullanılmadığını da soruyorlar. Bu süreçte yönetime güven eksikliği daha belirginleşebilir ve tabii ki hukukla ilgili problemler yine gündemde.

HAZÄ°RAN 2010

Haziran 1 (Kasım 8'ye kadar) Neptün Kova Burcu'nda Retro'ya giriyor.
Neptün Retroları, gerçeklerle, illüzyonlar arasındaki sınırlar belirsizleştiğinde ve rüyalar, gerçek yaşamın dışına, ötesine veya üstüne çıktığında oluşurlar. Hayaller artık somutlaşır, onlara dokunabilirsiniz ama gerçek değildirler, bunların incelenmesi, ayıklanması ve atılması gerekmektedir yani bazı hayalleriniz artık size zarar vermektedirler, bir kısmı karanlık, nahoş ve gerçeküstüdürler. Bunları bireyler için de böyledir ama iş ülkeye gelince yorum çok genelleşebilir. Her yaştaki yönetici düşüncelerini artık oturup yargılamalı ve esin kaynaklarına yine dönüp, kendisini ve oraları sorgulamalıdır. Artık sınırlar yeniden çizilirken, öğretiler tekrar gözden geçirilmelidir. Çünkü bazı öğretiler ufkumuzda artık varolmayabilirler.
Haziran 4 - Etki Mars/Neptün
İlginç ve çok yönlü bir etki. Birileri gizem yaratmaktan hoşlanacaklar sanırım bu medyada olacak, ille de loş ışıkta ve karanlıkta oturmak isteyenler bu kez yine gerçekçi olmayan çıkışlar yapıp;, ızıtmayan ateşler yakacaklar ve tabii ki bu ateşler gündem değiştirmenin ötesine geçemeyip sönecekler. Bağımlılık yapan herşeye dikkat edilmeli.
Haziran 7 - Haziran 30 Mars BaÅŸak Burcu'nda..
Yazarlar, öğretmenler, sağlıkçılar, dekorasyon ya da moda için iyi bir süreç.
Haziran 7 - Eylül 10 Jüpiter Koç Burcu'nda..
Coşku ve heves süreci, gelişmeler kontrolden çıkabilir. Şuursuz yatırımlar  genelde maddi kayba uğrayabilirler. Riskleri iyi hesaplanmalı, aşırı güven zamanı değil.
Haziran 8 - Etki Jüpiter/Uranüs Koç Burcu'nda..
Bir dış ülkeyle varolan bir ilişkinin koşulları değiştirebilecek bir karışıklık yaşanabilir. Ani görüş değişikliklerinden kaçınılmalı.
Haziran 15 - Etki Mars/Pluto BaÅŸak Burcu'nda..
Çok sert bir etki. Güçlü bağımlılıklar ve nefretler yaşanacak, bunu toplumsal genel bir etki olarak düşünmeliyiz ve topluma birlik ve bütünlük adına etkinikler sunumalı.
Haziran 15-Ağustos 30 döneminde Jüpiter/Pluto transiti. 23 Temmuz'da çok etkin. 2. Evdeki Jüpiter önemli ve geçerli bir konumda. Ülke için yararlı bir süreç bu, genellikle para ile ilgili konularda daha bağımsız olunabilir, bu dönemde yepyeni ve önemli bir mali uygulama ortaya çıkabilir. Danışmanlık, yayıncılık, tiyatro, eğitim, spor veya din ile ilgili konular gelişmeler, iyileştirmeler ve kazanç görülecek. Cömertim, büyük meblağlar harcamak için potansiyel olabilir. 11. evdeki Pluto, kişisel güç kazanma çabalarının artacağını gösteriyor. Parlamento'da önemli değişimler yaşanabilir. 8. evdeki Satürn, genetiğin önem kazancağının ve bir gelişmenin habercisi. Pluto-Mars çok sert konumdalar, bu şok edici medyatik hatta magazinsel bir cinayetin veya saldırının uyarısı olabilir çünkü Mars'da 8. evde, şiddet ve öç duyguları veriyor. Üstelik ikisi de Mars ile Satürn kavuşum halindeler, yani olasılık çok yüksek.
Haziran 26 Kısmi Ay Tutulumu Oğlak Burcu'nda
Bu tutulum genel ve hızlı değişimlere neden olacaktır, iş yaşamında, genel ilişkilerde, özellikle inşaat sektöründe. Tutulum, Doğu Asya, Avustralya, Pasifik ve batı Amerikalar'da yaşanacak.

TEMMUZ 2010

Haberin Devamı

Temmuz 6 (Aralık 7'ya kadar) Uranüs Koç Burcu'nda Retro'ya giriyor.
Uranüs Retrosu sanatta yaratıcı düşünceleri etkiler. Yeni deneyimler ve çalışmalar için yaratıcı ve etkin kaynaklar oluşacaktır ama bunlar gerçeklik ortamında denenmelidir. Bunun için zamanın gereken şekilde kullanılması uygun olacaktır. Ama bu Retro aynı zamanda da yüksek gerilimler ve zorluklar getirir, baskı altına girmemek için planlamalar yapılmalıdır.
Temmuz 21 - 2012 Ekim 6 arasında Satürn Terazi Burcu'nda...
Çok uzun ve çok önemli bir süreç başlıyor. Kesin olarak bilinmeli ki bu güne kadar yaşanan adaletle ilgili herşey, tüm yapılanlar artık sorgulanacaktır. Bu etkiyi bir anlamda adaletin canlı bir varlıkmış gibi gelip, hesap sormasına benzetebiliriz. Neyse başka yoruma gerek yok, sonucu göreceğiz.
Temmuz 11 Yengeç Burcu'nda Tam Güneş Tutulumu
Önemli bir tutulum, bu tutulum özellikle sosyal patlamalara ve direnişlere neden olabilir. Bu tarih civarında tahrik edici uygulamalardan kaçınılmalı ve tedbirler alınmalıdır yani bir hafta önce ve sonrasında kararlardan ve önemli gelişmelerden uzak durulmalı. Tutulum, Pasifik Okyanusu, Paskalya Adası, Güney Şili ve Arjantin için geçerli. Bu Yengeç Tutulumu su ile ilgili olduğu için özellikle akla tsunamileri getiriyor, Yeni Zelanda ve tabii ki Paskalya Adası tehlikede olabilir. Temmuz 24 (Kasım 19'e kadar) Jüpiter Koç Burcu'nda Retro'ya giriyor.
Jüpiter Retrosu büyümeyi engeller, gelişmeleri duraklatır. Dıştan gelen yararlı enerjiler yani destek azalır, o zaman ustalık ve deneyim gerekecektir. Tüm konulara tarafsız yaklaşılmalı ve çok çalışılmalıdır, konuya göre büyük özveriler gerekebilir. Başkalarını eleştirmekten kaçınılmalı, etik değerler gözden geçirilerek güvenilirlik, dürüstlük ve bütünlük muhakka sağlanmalıdır. Amaç ve ihtiyaçların, korkuları gerçekten azaltabileceği, bir kez daha düşünülmeli ve dış ilişkilere çok önem verilmelidir. Bu Retro gereken dış yardımların gelmesine engeldir hatta varolan bazı şeyleri geri alabilir. Ama akıllıca pazarlıklar yarar sağlayacaktır, yetkilere ve yetkililere çok dikkat.
Temmuz 26 - Satürn/Uranüs terazi
Bir diğer güçlü etki daha, genelde yaş çatışmaları şeklinde yaşanacaktır. Temmuz 29 - Eylül 15 Mars Terazi Burcu'nda.
İyi bir bileşken, ama sorunlara saldırgan bir tavırla yaklaşılmamalı.
Temmuz 30 - Mars/Uranüs Terazi Burcu'nda.
Doğrudan en üst düzey yetkililere yönelik bir etki, yanısıra da ülkeyi etkileyen siyaset dışı güç odaklarının yöneticilerine. Liderlerin kişiliklerinin anlaşılması ve davranışlarının tahmin edilmesi zorlaşacak hatta değişimler yaşanacaktır. Kontrol edilmeleri zordur. Dava ve yol arkadaşlarından ayrılıklar olasıdır. İç gerilimler çok yoğun olacağındane liderler çok evhamlı olabilirler. Düşman edilmemeleri gerekir, kural dışı oyunlar benimsenecek.

AÄžUSTOS 2010

Ağustos 4 - Mars/Jüpiter Terazi Burcu'nda
Terazi'nin yoğun etkileri devam ediyor, bu da önemli bir birleşim. Toplum olumsuz olayları kabul etmekte çok daha fazla güçlük çekebilir.
Ağustos 21 (Eylül 13'ye kadar) Merkür Başak Burcu'nda Retro'ya giriyor.
Nisan 18-Mayıs 11 arasındaki dönem ve etkiler tekrarlanıyor. Bu burçdaki Satürn işleri zorlaştırabilir ama başka çare yok.
Ağustos 13 - (2011 Mart 13'e kadar ) Uranüs Balık Burcu'nda.
Çok genel bir etki ve uzun. Sanki bir yardımlaşma akımı gibi. Hayırseverlik ve merhamet duygularınız hep gelişme halinde olacak. Bu etki umut verici sanki ilahi bir yardım kararmış bazı bilinçleri aydınlatacak ve olumlu sevecen teşvikler getirecek gibi...
Ağustos 21 - Satürn/Pluto Terazi Burcu'nda
Geçmişe özlem duyulacak ve oralardan gelen birisi birdenbire gündeme düşecek ve bomba gibi patlayacak.

EYLÃœL 2010

Eylül 18 - Jüpiter/Uranüs balık
Her konuda sonuçlandırılması gereken sorunların son süreci.
Eylül 30 - Güneş/Satürn terazi
Çok ciddi olunması gereken bir dönem. Doğal bir tehlike korkutabilir ama yaşamsal kötü sonuçlar yok.
Eylül 30 (Kasım 19'a kadar) Jüpiter Balık Burcu'nda Retro'ya giriyor.
Temmuz 24'de başlayan etkinin devamı. Balık Burcu'ndaki Jüpiter Retrosu, Satürn kadar baskıcı değildir çünkü Jüpiter dersini bir kez vermeyi tercih eder ve işi uzatmaz, ne haliniz varsa görün deyiverir.

EKÄ°M 2010

Ekim 9 (Kasım 19'a kadar) Venüs Akrep Burcu'nda Retro'ya giriyor.
Venüs Retro'ları çok güçlü sayılmazlar, daha çok toplumsal değerleri sorgularlar. Yeni ve yararlı alanlar aranmalıdır, örneğin finans konularında bu  mümkündür. Ama öncelikle toplumsal sağlık için ne yapıldığı ve sorumluların ellerindeki imkanları nasıl kullandığını sorgulanacaktır. Sonuçta bu Retro, koşulları daha iyi anlamak, gözlemlemek ve işlerin nasıl yürüdüğünü  gözlemleyecektir. Pek kolay sayılmaz.
Ekim 28 - Aralık 9 Mars burcunuzda Yay Burcu'nda
Hep yönetimde, hem de toplumda değişken davranışlar ve farklı alışkanlıklar görülebilir. Bu dönemde ülkenin maddi sorunları için sürekli destek aramak hata olabilir, bazı davranışlar ya da söylevler evrimleştirilmeli.

KASIM 2010

Kasım 7-Aralık 1 arasında Venüs/Yükselen transiti, özellikle 18 Kasım'da etkili olacak. O kadar önemli bir transit değil ama yoğun dış ilişkilere, ziyaretlere, etkinliklere neden olabilir. Yükselen Yengeç güçlü bir figürün çok şaşırtıcı bir tavır sergilemesine neden olacak. 9. Evdeki Neptün zor durumda, aşırı fanatizm tehlikesi olabilir. Olaylara veya detaylara dikkatle yaklaşılmalı ve taraf tutulmamalı. Yabancılarla bağlantılı bir hayal kırıklığı veya aldatma ya da aldanma bu dönemde görülebilir.
Kasım 8 - Aralık 1 (Aralık 2/18 arasında Oğlak'ta) Merkür Yay Burcu'nda.
Milli coşku ve toplumsal uyum gücü artıyor. Aynı zamanda detaylara saplanma eğilimlerinde de aşırılık görülebilir.
Kasım 11 (Merkür Oğlak'ta Retro'ya giriyor ve Retro Aralık 19/31 arasında Yay'da sürüyor). Temmuz 24'de başlayan etkinin devamı. Ama bu burçtaki  Retro, Merkür'ün Oğlak'tan gelmesi nedeniyle kısmi olacak ve tam olarak etkileri yaşatamayacaktır, bu nedenle önce anlatılanları daha kısıtlı olarak değerlendirebilirsiniz.
Kasım 29 - Etki Mars/Jüpiter Yay Burcu'nda
‹ş erteleme ve kasıtlı zor göstermeye eğilimleri. Bu etki orta düzey bürokraside dikkatsizlik, tembellik ve kötü zamanlama gibi tatsızlıklar getirebilir, iyi izlenmeli.

ARALIK 2010

Aralık 3 - Etki Mars/Uranüs Yay Burcu'nda
Bir uyarı var. Unutmayın, eğer fazla yönetilir ve kuşatılırsanız mutsuz ve huzursuz olur ve çevrenize de huzur vermezsiniz.
Aralık 11 (Aralık 31'a kadar) Merkür Oğlak Burcu'nda Retro'ya giriyor.
Bu Retro da parçalı olacak ama içerik ve etkiler aynıdır.
Aralık 13 - Mars/Pluto Oğlak Burcu'nda
Cerrahlar, araştırmacılar, aşçılar ve madenciler için olumlu bir süreç. Her konuda otorite kurma isteği yönetimi zor durumlara sokabilir.
Aralık 21 Tam Ay Tutulumu (İletişim, ulaşım kaosu) İkizler Burcu'nda
İki gün süreyle iletişim  ve ulaşım sorunlarında tam bir kaos oluşabilir ama gereken tedbirleri yeterince alınabilirse, önemli birşey olmadan dönem atlatılabilir, hava ulaşılı için kritik ve tehlikeli bir dönem. Tutulum, Doğu Asya, Avustralya, Pasifik, Amerika kıtaları ve Avrupa'dan izlenebilecek.
Aralık 29 - Etki Mars/Satürn oğlak
Sabırsızlık ve ruhsal olumsuzluk dönemi. Dönemi patavatsızlıklarla sonuçlanabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!