‘Türkiye turistiyiz’ kampanyası

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye turistiyiz’ kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 21:49

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, “Bu yıl turistik gezilerimizi yurtiçinde yapalım. Yetmedi, çevremizi de davet edelim. ‘Bu Sene Türkiye Turistiyiz’ adıyla çağrımızı duyurmak istiyoruz. Bu çağrımızı da turizmin kalbi Antalya’dan yapmanın simgesel bir anlamı olduğuna inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) 2016 İş Zirvesi Titanic Deluxe Belek Otel’de başladı. TÜGİK Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erhan Özmen ve TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral’ın açılış konuşması ile başlayan zirvenin birinci oturumuna Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, yemeksepeti.com kurucu ortağı ve CEO’su Nevzat Aydın katıldı. 

Farklı sektörlerden çok sayıda işadamına hitap eden TÜGİK Genel Başkanı Güral, son dönemdeki turizm hassasiyetine vurgu yaptı. Güral, “TÜGİK olarak biz bu konuda ülkemize ve turizm sektörüne nasıl bir destek verebiliriz diye düşündük ve içimizde şöyle bir karar aldık. Bizler TÜGİK üyeleri olarak bu yıl turistik gezilerimizi yurtiçinde yapalım. Yetmedi, çevremizi de böyle yapmaya davet edelim. Hem sayı olarak, hem etki alanı olarak hiç küçümsenmeyecek bir güç oluşturuyoruz. Böylece, iç turizmi canlandırarak sektöre destek vermek istiyoruz. ‘Bu Sene Türkiye Turistiyiz’ adıyla bu çağrımızı duyurmak istiyoruz. Bu çağrımızı da turizmin kalbi Antalya’dan yapmanın simgesel bir anlamı olduğuna inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Havacılık sektörüne girişini ve yükselişini genç işadamları ile paylaşan Ali Sabancı ise aile şirketlerinden ayrılırken en büyük korkunun para değil, itibar kaybetmek olduğunu söyledi. Şirket olarak uçak sayılarının 67 olduğunu belirten Sabancı, “İşe başladığımızda 467 kişiydik şimdi 6 bin kişiye yakınız. İlk uçmaya başladığımızda günde 16 sefer yapardık. Şimdi günde 400 sefer yapıyoruz. Şirket yönetiminde bildiğimi değil, bilmediğimden yola çıkarak insanlara aptal soruları soran lider ekibin bir parçasıyım. Mesela toplantıda zaten diyene 10, ama diyene 5 lira ceza kesiyoruz. Söz kesenin cezası ise 20 lira. Çünkü Türkiye’de konuşma dinleme dengesizliği var. Bu uygulamadan sonra benden 20 sene daha deneyimli adamlar parmak kaldırıp konuşmaya başladı” dedi.

Moderatörün uçak içinde yiyecek içecek satılmasını eleştirmesini de yanıtlayan Sabancı, uçakta satılan ilavelerin geçen yılki cirosunun 230 milyon Euro olduğunu açıkladı. Yurtdışından örnekler veren Sabancı, ilerde uçaklardaki tuvalet kullanımının bile paralı olabileceğini söyledi. Katılımcı bir işadamının kapitalizm hakkındaki sorusunu da yanıtlayan Sabancı, şöyle dedi: “Bizim şuan en büyük problemimiz gençlerde işsizlik. Bunu birkaç defa dile getirdim. Her sene 850 bin kişi iş bulmak için pazara giriyor ve bu gençlere iş bulmamız lazım. Yüzde 20’ye yakın genç işsiz var. Yüzde 24 üniversite mezunu. Bunlara bir çözüm bulamazsak patlamaya hazır bomba. Kapitalizm bu boyuta geliyorsa zaten sürdürülemez.”Yemeksepeti.com kurucu ortağı ve CEO’su Nevzat Aydın da kendi girişim öyküsünü paylaştı. Hayatta en çok internette zaman geçirmeyi ve yemek yemeyi sevdiğini söyleyen Aydın, Silikon Vadisi’ne gidip geldikten sonra yemeksepeti.com’u kurmaya karar verdiğini vurguladı. 

Haberin Devamı

PARA DAĞITIRKEN UYKULARIM KAÇTI

Yemeksepeti.com’u satışının ardından çalışanlara dağıttığı pay oranını da açıklayan Nevzat Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şirket satışı sonrası 140 kişiye 27 milyon dolar dağıttım. Şirketin ilk kurulduğunda 5-6 sene boyunca maaş almadık. Herkes elinde avucundakini koydu. Gergin toplantılar da yaptık. Nereye gidiyoruz diye çok düşündük. İnternetin vazgeçilemez olduğunun farkına varılması bizim kırılma noktamız oldu. Şirket satıldıktan sonra para dağıtma işi uykularımı kaçırdı. Çünkü bu işi hakkaniyetli yapmam gerekiyordu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!