Türkiye tartışıyor: O aşağılık zihniyetten nasıl kurtulacağız

Güncelleme Tarihi:

Türkiye tartışıyor: O aşağılık zihniyetten nasıl kurtulacağız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 12:53

Türkiye’de son dönemde yaşanan taciz ve tecavüz vakalarıyla birlikte, bu suçu meşrulaştırma çabaları da tepki çekiyor.

Haberin Devamı

İstanbul’daki son olayın ardından bir Twitter kullanıcısı, "19 yaşında bir 'kız,' gece 03.00'te Bağdat Caddesi'nde ne tür bir eğlenceden dönebilir?" diye bir anket düzenleyip şık olarak, "Saklambaç, ip atlama, yağlı güreş" yazdı.

Hürriyet yazarı Ayşe Arman bugün, “Düşünebiliyor musunuz, tecavüz gibi korkunç bir şey yaşanıyor ama aşağılık bir zihniyet böyle bir soruyu sorabiliyor. Alaylı, suçlayıcı ve kibirli bir tavırla… Allah belanızı versin!” diyerek tepkisini gösterdi.


Tepkiler, TBMM’ye sunulan ‘Özgecan Yasası’nın bir an önce çıkarılması için bir kampanyaya dönüşüyor.
“En azından bu sapıkların, gerçek bir ceza ile cezalandırılmasını istiyoruz. Söyleyin… Çok şey mi istiyoruz?” diye sordu Arman…

Bugüne dek 1.2 milyonu aşkın imza toplayan “#ÖzgecanYasası Çıksın, Yasalar Kadınları Korusun” kampanyasına siz de change.org üzerinden destek verebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yasaların ne kadar uygulanabildiği ise bir başka tartışma konusu.

Geçen yıl Es TV’de yayınlanan sokak röportajında bir vatandaş, taciz olaylarında ceza artırımı olsa dahi sözlü tacizi sürdüreceğini, kadınların giyim tarzını bahane ederek açık açık söyleyebilmişti.

 

Haberin Devamı

Mahkemelerin uygulamaları siyasetin de eleştiri konusu. AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz bugün yaptığı açıklamada, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in eşini bıçaklayarak ağır yaralayan ile 16 yaşındaki bir kızı 4 gün alıkoyup tecavüz edenlerin serbest bırakılmalarını da örnek vererek, “Keyfi uygulanan takdir yetkisi vicdanları yaralayıp adalet duygusunu zedeliyor, insanlarda infial yaratıyor” demişti.

Siz ne düşünüyorsunuz? Türkiye bu sorunu nasıl çözebilir?

Anketimizi yanıtlayabilir, aşağıdaki bölümden yorumunuzu gönderebilirsiniz. Ayrıca yorumlarınızı #yeter hashtag'iyle Twitter'dan da paylaşabilirsiniz.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!