Türkiye sarsıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye sarsıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

G.Saray Kulübü Başkanı Faruk Süren'in ligin ikinci yarısında oynayacakları maçların Diyarbakır'a alınması yönünde Başbakan Mesut Yılmaz'a götürdüğü öneri büyük destek görüyor.

İŞTE HÜRRİYET’İN GÜCÜ

Hürriyet'in yayını bir kez daha ses getirdi. Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren'in, Ali Sami Yen Stadı yıkılıp yenileceği için, önümüzdeki sezon ligin ikinci devresinde oynayacakları maçların Diyarbakır'a alınması yönünde Başbakan Mesut Yılmaz'a götürdüğü öneriye, toplumun her kesiminden büyük destek geldi.

EN BÜYÜK HEYECANIMIZ

F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Süleyman Seba, teklife olumlu yaklaşırken, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Yücel Seçkiner ile GAP'dan Sorumlu Devlet Bakanı Salih Yıldırım, ‘‘Bu bizim en büyük heyecanımız’’ dediler. Diyarbakırlılar ise, G.Saray'ı ağırlamak için sabırsızlanıyor.

KALICI OLACAĞIZ

‘‘Önerimizin destek görmesi beni mutlu etti’’ diyen Faruk Süren şunları söyledi: ‘‘Yapılması gereken çok iş var. Lojistik önlemleri almamız gerekiyor. Ayrıca kombine sattığımız biletler için ne gibi önlemler alacağız, ona bakmamız lazım. Biz o bölgeye kalıcı tesisler bırakacağız. Bu bölgede G.Saray'ı devam ettireceğiz.’’

Destek yağıyor

Yardıma hazırız

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray'ın maçlarını Diyarbakır'da oynama isteğine olumlu cevap vererek, ‘‘Biz Doğu'daki tüm organizasyonların yanındayız. Fenerbahçe olarak Galatasaray ile Diyarbakır'da oynamaya hazırız’’ diye konuştu.

SÜLEYMAN SEBA:

Turnuva düzenleyelim

Dostluğun, kardeşliğin, bütünlüğün korunması ve yücelmesi amacıyla Beşiktaş olarak ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Başkan Süleyman Seba: ‘‘Büyük kulüpler olarak Diyarbakır'da bir turnuva düzenleyelim’’ diyerek bir başka öneri getirdi.

YÜCEL SEÇKİNER

Çok iyi bir proje

Futbol Federasyonu'nun bu projeye karşı çıkacağını sanmadığını belirten Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Yücel Seçkiner, ‘‘Çok iyi bir proje. Diğer takımlardan destek vermelerini istiyorum. Eğer kesin karar verilirse biz devlet olarak bu güzellik karşısında ne gerekirse onu yaparız’’ dedi.

MURAT BAŞESGİOĞLU

Güvenlik sorunu olmaz

Öneriyi sonuna kadar desteklediğini söyleyen İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, ‘‘Ekonomi ve hareketlilik açısından bölgeye canlılık getirir. Sporun dostluk ve kaynaştırıcı özelliğinden dolayı bölgeye faydası olur. Güvenlik açısından bir sorun olmaz. Gerekli önlemleri alırız.’’

Diyarbakır güvenilir kent

Diyarbakır Valisi Nafiz Kayalı, böyle bir olayın gerçekleşmesiyle, Diyarbakır'ın ‘güvenliksiz il’ imajından kurtulacağını belirterek şöyle dedi: ‘‘Bu olay Güneydoğu'ya verilen önemin bir ifadesi olarak karşımıza çıkar. Diyarbakır'ın güvenli bir kent olduğu görülecek.’’

G.saray Kulübü Başkanı Faruk Süren'in, önümüzdeki sezon ligin ikinci devresinde oynayacakları maçların Diyarbakır'a alınması yönünde Başbakan Mesut Yılmaz'a götürdüğü öneriye toplumun her kesiminden destek gelirken, Güneydoğu'da büyük sevinç yarattı. Siyasilerin ve diğer yetkililerin bu konudaki görüşleri şöyle:

* Salih Yıldırım (Devlet Bakanı ve Şırnak Milletvekili): Bu çok güzel ve bizi de heyecanlandıran bir tasarım. Toplumsal barış ve huzura çok anlamlı bir katkı olacak, Süren'i içten kutluyorum.

* Ersin Taranoğlu (Spor eski Bakanı, Orman Bakanı): Çok güzel olur. Ancak G.Saray ile deplasmana çıkacak takımların rıza vermesi gerekir. Hükümet de, GS'nin rakibi olan takımların Diyarbakır masraflarına katkı sağlamalı.

* Necdet Menzir (Ulaştırma Bakanı): Büyük bir jest, son derece olumlu buluyorum. Sportif açıdan ve her bakımdan yörenin tanıtımı için, çok mükemmel bir fırsat.

* Rıfat Serdaroğlu (Devlet Bakanı): Bunu destekliyor, GS'yi tebrik ediyorum. Bu maçları Kıbrıs'ta da oynayabilirler. Bu da olumlu olabilir.

* Refaiddin Şahin (Devlet Bakanı): Bir takım kendi sahasında oynamaya hakkı bulunduğu her maçı istediği yerde oynar. Çok iyi bir jest olur.

* Yıldırım Aktuna (İstanbul Milletvekili): Çok hoş karşılıyorum. Devlet ve özel sektörün ilgisi oraya çekilebilir.

* Mehmet Sevigen (CHP MYK Üyesi): Güneydoğuya'ya yönelik iç turizmi patlatır ve bölge esnafının gelişmesine büyük katkı yapar. Umarım lafta kalmaz.

* Cemal Aydın (Ankaragücü Kulübü Başkanı): Türk Bayrağı altındaki her yerde zevkle oynarız. Takdir edilecek bir girişim. İnşallah uygulanır.

* Salih Kapusuz (FP Grup Başkanvekili): Eğer bu spor olayı bölge insanını çocuk gibi uyutma amacı gütmezse olabilir.

* Mehmet İpek (Diyarbakırspor Kulübü Başkanı): Sadece G.Saray'ı değil, hangi kulüp Diyarbakır'ı tercih ederse bağrımıza basarız.

* M.Şirin Yiğit (Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı): Diyarbakır'ın yüzde 90'ı Galatasaraylı. Kendilerini Ali Sami Yen'deki gibi rahat hissedecekler.

* Mehmet Alkış (Diyarbakır BŞ Belediyesi Genel Sekreteri): Galatarasay maçlarının ikinci yarısı Diyarbakır'da oynanırsa büyük bir heyecan fırtınası esecek, ekonomik alanda canlanma yaşanacak.

* Yılmaz Kaya (Diyarbakır Lions Kulübü Başkanı): Bu öneri gerçekleşirse, Diyarbakırlılar olarak bizim de Galatasaray'a desteğimiz büyük olacaktır.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!