Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nden Gediz ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinden Gediz ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 10:37

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nden Gediz ziyareti

Haberin Devamı

TÜRKİYE Sağlıklı Kentler Birliği Bisiklet Kafilesi, Kütahya'nın Gediz ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'nu ziyaret etti.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği organizasyonunda fiziksel aktivite ve aktif yaşam konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla "Şimdi Hareket Zamanı" sloganıyla 1-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında Bursa'dan Denizli'ye pedal basan bisiklet kafilesine, Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği (BUBİDOSD), NowWeMove Türkiye Koordinatörlüğü Muğla merkezli (Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği (ENVERÇEVKO) ve Uludağ Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (ULUBİS) üyeleri destek veriyor. Obezite, diyabet ve metabolik hastalıklarla ilgili bilgi verip, fiziksel aktivite konusuna dikkat çekmek isteyen farklı yaş gruplarından oluşan 25 bisikletçi, 6 günde 580 kilometre yol yaparak "Şimdi Hareket Zamanı" organizasyonunu tamamlayacak. Bursa'dan yola çıkan bisikletliler Bursa-Denizli güzergahı üzerinde bulunan Kütahya'nın Gediz İlçesi'ne uğradı. Trafik ve zabıta ekiplerinin güvenlik önlemi altında çevre yolundan ilçeye giriş yapan bisiklet tutkunları, vatandaşların hayran bakışları altında yüzlerce Gedizli bisiklet kullanıcısının kendilerine eşlik etmesiyle birlikte Gediz'de bisiklet turu attı.

Tur sonunda Gediz Gençlik ve Kültür Merkezi'ni ziyaret eden Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Bisiklet Kafilesi, yetkililerden kompleks hakkında bilgi aldı. Bisiklet tutkunları daha sora AK Partili Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'nu da makamında ziyaret etti.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Saraoğlu, bisiklet sporunun sevilmesi için öncülük yaptıklarını söyledi. Başkan Saraoğlu, "Bisiklet sporunun daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefleyen bu projeyi destekliyoruz" dedi.

Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ (Kütahya), (DHA)

 FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!