Türkiye Özel Okullar Birliği Eşbaşkanı Gülan: Özel okullaşma oranı yüzde 100 arttı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Özel Okullar Birliği Eşbaşkanı Gülan: Özel okullaşma oranı yüzde 100 arttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 13:59

Antalya’da gerçekleşen 15’inci Geleneksel Eğitim Sempozyumu’nda konuşan Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Eşbaşkanı Cem Gülan Türkiye’de son yıllarda özel okullaşma oranının yüzde 100 arttığını vurguladı. Gülan nüfus artışına paralel olarak okullaşma ihtiyacının devam ettiğini ve eğitimde yeniliklerin takip edilmesi gerektiğini söyledi. Gülan ayrıca Türkiye’de kanun ve yönetmeliklerde yapılması düşünülen değişikliklerle özel okulculuğun önünün daha da açılabileceğini ve gelişmiş ülkelerdeki özel okullaşma oranlarının yakalanmasının mümkün olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Antalya’da 28-30 Ocak arasında düzenlenen 15’inci Geleneksel Eğitim Sempozyumu’nda 3 gün boyunca 11 salonda yatırım, finans, mimari, eğitim araçları, teknoloji, fen ve matematik, sanat, spor, rehberlik, drama, ölçme-değerlendirme, değerler eğitimi, sosyal ve duygusal öğrenme gibi farklı konular üzerine çalışmalar gerçekleştirilecek. 39 ilden 1200 okul kurucusunun üye olduğu derneğin toplantısına Milli Eğitim Bakanlığı’ndan hiçbir yetkili katılmadı. Toplantının açılışında konuşma yapan Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Eşbaşkanı Cem Gülan bu yıl tema olarak neden ‘Okul ve Eğitim’i seçtiklerini belirterek şöyle dedi:

“Nüfus artışına paralel olarak okullaşma ihtiyacı sürüyor ve eğitim alanındaki yeniliklerin takip edilmesi gerekiyor. Özellikle son yıllarda ülkemizde yaşanan ekonomik kalkınmanın yanında özel okullara verilen destek ve teşviklerin sonucu olarak özel okullaşma oranı yüzde 100 arttı. Dünyadaki en son gelişmeler Bakanlığımızca takip ediliyor ve sistemimize entegre ediliyor. Kanun ve yönetmeliklerimizde yapılması düşünülen değişikliklerle özel okulculuğun önünün daha da açılması ve gelişmiş ülkelerdeki özel okullaşma oranlarının yakalanması mümkün görülüyor. İkinci neden özellikle son 25 yılda teknoloji ve iletişimde yaşanan köklü değişimin eğitim-öğretime etkileri. Teknolojinin nimetlerinden yararlanılarak çok daha iyi öğretim yapmak, bilgiye ulaşmak, dünya ile iletişime geçmek, geniş kitlelerle ortak çalışmalar yapmak mümkün.”

Haberin Devamı

“400 bin Suriyeli yavrumuzu konuşmak isterdik”

Cem Gülan sempozyuma dünyadan birçok ülkenin eğitim bakanlarını davet ettiklerini ancak bunu gerçekleştirmedikleri dile getirdi. Gülan, “Dünya ülkeleri, eğitim alamayan ya da okula sahip olmayan diğer çocukların yanında ülkemizde misafir olan 400 bin Suriyeli yavrumuz için neler düşünüyor, bu çocuklar nasıl daha iyi bir eğitime ve okula kavuşturulabilir diye konuşmak isterdik. Ülke olarak imkânlarımızı zorluyoruz ama bu çocukların da kaliteli eğitime ve okula ihtiyaçları var. Dünya liderlerinin, sadece hepimizin içini parçalayan çocuk ölümlerinde kısa bir süreliğine ortaya çıkmaları yeterli olmuyor. Bu çocukların geleceklerinin ve eğitimlerinin planlanması gerekli” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tek çare eğitim

Cem Gülan ayrıca savaşları ve terörü yok etmenin yolunun eğitimden geçtiği hatırlatarak şöyle konuştu:

“Savaşları, terörü yok etmek istiyorsak, insanlar ölmesin, canlı bombalar olmasın istiyorsak, sadece Ankara ya da Sultanahmet değil New York’ta, Paris’te, dünyanın her köşesi de güvenli ve yaşanabilir olsun istiyorsak tek çarenin eğitim ve okul olduğu unutulmamalı”.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!